Glem 4K-skærmene, 8K-skærmene er på vej

Knapt nok er vi begyndt at vænne os til tanken om 4K-skærmen på pc'en før 8K-skærmene er på vej, det vides dog ikke hvornår vi kommer til at se dem på markedet

8k

Såvel tv- som pc-skærme kommer i stort tal i 4K-versioner. Den nye standard, der giver en utrolig høj opløsning på skærmene, har taget forbrugerne med storm, også selvom der stort set ikke er noget indhold, der endnu understøtter den høje opløsning.

Men behold lige skjorten på et øjeblik. Video Electronics Standards Association (VESA) har netop frigivet en ny standard for DisplayPort 1,4a, der understøtter 8K-skærme, og alle computere og mobile enheder vil begynde at understøtte den nye og høje standard. Der går endda rygter i branchen om at vi allerede i slutningen af 2015 vil komme til at se de første 8K-skærme.

8K-skærme understøtter opløsninger på 7680 x 4320 pixels, og for at kunne få data nok overført, er det nødvendigt at komprimere signalet for at kunne få flere data igennem.

De flere pixels vil gøre at billeder og videoer, der er optimeret til opløsningen, fremstår klarere og med flottere farver. Samtidig vil skærmen også få en bedre opdateringhastighed, og billederne skulle blive mere levende på skærmen.

Den nye teknologi vil også hjælpe GPU’en med at opdatere pixels i udvalgte områder af skærmen og ikke på hele skærmen. Det er med til at gøre 8K til en meget hurtig standard.

Vi glæder os til at se annonceringer for de første 8K-skærmen.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?