Gør-det-selv: Fra negativer til digitale billeder

Har du gamle negativer liggende? Vil du gerne have dem digitaliseret? Tech-Test har fundet videoen, der viser dig, hvordan du klarer det helt selv

Negativer til digital

Der bliver ikke taget ret mange analoge billeder længere, alt foregår digitalt i dag. Men hvad nu, hvis du finder gamle negativer fra din barndom? Du kan betale for at få dem fremkaldt eller digitaliseret, eller du kan digitalisere dem selv.

Det er muligt at købe en negativ-scanner, men de gode koster mange penge, og det er besværligt. Her på redaktionen har vi fundet en video, der viser, hvordan du ved hjælp af en papæske, lidt pap, klister og en skalpel kan fremstille din egen scanner. Nå ja – du skal også have et digital-kamera.

Det er nødvendigt med et billedbehandlingsprogram også. Her kan du bruge et program som Photoshop Elements som vi har testet tidligere her på redaktionen, eller du kan downloade det gratis Gimp, som er et fortrinligt billedbehandlingsprogram.

Videoen er uden tale, men med en irriterende musik som du sagtens kan slukke for – der bliver ikke sagt noget spændende i videoen alligevel.

Rigtig god fornøjelse.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?