Gør-det-selv mobil fra Google

Googles samlesæt mobiltelefon, Project Ara, skrider frem. De har lige vist version 2 af deres prototype

Project Ara

Google kaster sig ud i mange sjove projekter, og Project Ara hører til blandt de både spændende, sjove og fascinerende.

Det handler om en modulopbygget smartphone, hvor brugerne – med tiden – vil kunne købe en base, hvorpå de så kan tilkøbe og tilkoble moduler med forskellige funktioner. Det kunne være, at det ikke var ønskeligt med en gps-funktion, men at det interne lager skulle være dobbelt så stort. Det ville så kunne klares ved at bytte to moduler ud.

Det var tilbage i 2013, at vi så den første funktionelle prototype, Spiral 1, og nu har Google så fremvist Spiral 2 på deres konference DevCon2 i onsdags.

Nogle af de nye funktioner, som der er kommet til Spiral 2, er 3G-funktion og en analog RF-bus, samt hele 11 forskellige prototype-moduler.

På DevCon2 antydede Google også, at der snart er en Spiral 3 på vej, og at de også snart kan kigge på at lancere et kommercielt produkt, dog har der ikke forlydt noget om, hvornår det vil ske.

Det Google dog godt ville fortælle om er, at Spiral 3 kommer til at indeholde induktive, kontaktløse dataforbindelser mellem moduler og baseenheden. Google ønsker også at placere antenner i baseenheden såvel som i modulerne, og så skal batterikapaciteten forøges, strømforbruget sættes ned og batteriteknologien forbedres.

I øjeblikket arbejder ikke mindre end 50 udviklere på at lave moduler til Project Ara, og Google regner med, at der vil være 20-30 forskellige moduler klar, når den endelige gør-det-selv smartphone rammer markedet.

About Lars Bennetzen 3961 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.