Gør-det-selv virtual reality briller fra Google

Google viser dig, hvordan du selv kan bygge et sæt VR-briller

Indkøb lidt pap, et sæt linser, magneter, velcro, en elastik og eventuelt en NFC tag, og så er du klar til at bygge dine helt egne VR-briller.

Google har både vejledningen og en app, så du kan bruge brillerne til noget sjovt.

Tech-Test fik mulighed for at afprøve dem på et pressemøde i dag i Googles nye hus i København, som de har valgt at spække med de forskellige teknologier, som den innovative virksomhed har på hylderne.

VR-brillerne, eller Google Cardboard som de hedder, er et projekt, der blev udviklet af to franske Google-udviklere i deres 20% tid, altså den tid som Google-ansatte skal bruge på alt andet end det, de er ansat til.

Det fascinerende ved brillerne er, at du kan stykke dem sammen for omkring 100 kroner. Det dyreste er linser og magneter, men begge dele noget, der kan købes for omkring 50 kroner.

Den lille tur med Google Cardboard som Tech-Test fik mulighed for, var imponerende. Brillernes VR-egenskaber er ret fascinerende, specielt når man tænker på hvilke materialer, der er brugt til at lave dem.

Hvis du har lyst til at læse mere om Google Cardboard eller måske selv prøve at lave et sæt, så kan du finde vejledningen her, og du kan hente den app, der kan bruges på Google Play, bare søg på Google Cardboard. 

 

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.