Gør din cykel elektrisk

Du behøver ikke købe en dyr elektrisk cykel, hvis du gerne vil have lidt hjælp til cykelturen. Med FlyKly kan du forvandle din eksisterende cykel til en elektrisk cykel bare ved at skifte en hjul

FlyKly

Har du overvejet at købe en el-cykel, men droppet ideen fordi du 1) allerede har en cykel og du vil ikke have to, der fylder op 2) synes det er for dyrt at købe en el-cykel – så er der hjælp at hente. Flykly Wheel forvandler almindelige cykler til el-cyker bare ved at skifte baghjulet.

Designet samler motor, batteri og sensor i et kompakt hus, og vejer kun 3 kg, og ifølge producenterne skulle det virke til stort set alle almindelige cykler på markedet i dag.

FlyKly fortæller, at den nyeste version giver mulighed for at køre op til 100 km på en enkelt opladning, og så findes det i tre forskellige hjulstørrelse, 20”, 26” og 28”. Det skulle betyde, at det passer til stort set alle cykler, så alle kan få glæde af en el-cykel.

FlyKly

Sådan virker det

Hjulet kommer med en tilhørende FlyKly app, og via den kan brugeren tilpasse hvordan og hvornår hjulet skal hjælpe med til på cykelturen. De kan for eksempel bestemme hvor meget boost til de vil have fra motoren, mellem 0 og 100%, hvilken maksimal hastighed de vil have når de får hjælp, maksimum er 25km/t.

FlyKly

Der er så sensorer i hjulet, der fortæller motoren hvornår og hvor meget den skal hjælpe til. Mororen er på 250 watt og slukker, så snart brugeren holder op med at træde i pedalerne, og Smart Wheels bremsesystem slår til og genoplader batteriet når der bremses.

Hvis der vælges 100% hjælp fra motoren, så rækker motoren til omkring 40km, og afstanden stiger jo mindre hjælp brugeren skal have. FlyKly hjulet kan oplades helt på 2-3 timer, og den nødvendige oplader følger med.

Har du lyst til at prøve FlyKly, så har du faktisk muligheden, for hos Koga Center København er det muligt at se hjulet i aktion.

Hjulet er ikke gratis, eller billigt for den sags skyld. Men det er væsentligt billigere end at skulle ud og købe en helt ny el-cykel. €970 skal du slippe med, men så er app’en også gratis.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?