Google beskytter mod farlige downloads

I næste uge lancerer Google yderligere beskyttelse mod farlige downloads

Googles budskab er klart - du bør kunne surfe på nettet uden at være bange for, at du bliver udsat for malware eller hackerangreb.

Deres 'Beskyttet browsing' har i et stykke tid advaret mod farlige links i søgninger under alle browserversioner. Men nu tager Google næste skridt.

De vil nu advare, hvis et program forklæder sig som et hjælpsomt program, men i virkligheden vil forsøge at lave skadelige ændringer på din computer. For eksempel ved at ændre din hjemmeside eller skifte indstillinger i din browser som du ikke ønsker.

Så startende i næste uge vil Google vise en advarsel i deres Chrome-browser, når software forsøger at snyde dig til at downloade og installere det på din computer. Du kan naturligvis stadig installere softwaren fra din downloadliste, hvis du insisterer.

Læs også:

TT004: Mobilen giver malware adgang til hele netvæ... Truslen mod vores it-systemer er større end nogen sinde. I 2016 var ransomware den største trussel mod vores it-systemer, og den udvikling forventes a...
Få Android L på din Android-enhed allerede nu Android 5.0 Lollipop Android L er nu officielt annonceret fra Google, og de har endda images klar, så du kan flashe din Nexus 5 og 7, hvis du har lyst...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1786 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.