Google beskytter mod farlige downloads

I næste uge lancerer Google yderligere beskyttelse mod farlige downloads

Googles budskab er klart - du bør kunne surfe på nettet uden at være bange for, at du bliver udsat for malware eller hackerangreb.

Deres 'Beskyttet browsing' har i et stykke tid advaret mod farlige links i søgninger under alle browserversioner. Men nu tager Google næste skridt.

De vil nu advare, hvis et program forklæder sig som et hjælpsomt program, men i virkligheden vil forsøge at lave skadelige ændringer på din computer. For eksempel ved at ændre din hjemmeside eller skifte indstillinger i din browser som du ikke ønsker.

Så startende i næste uge vil Google vise en advarsel i deres Chrome-browser, når software forsøger at snyde dig til at downloade og installere det på din computer. Du kan naturligvis stadig installere softwaren fra din downloadliste, hvis du insisterer.

Læs også:

Sårbarheder i 900 millioner Android-enheder vil bl... Forleden beskrev vi, hvordan mere end 900 millioner Android-enheder er fundet sårbare. Det var sikkerhedsfirmaet Check Point der havde opdaget sårbarh...
Stadig sur på Google Lad mig bare starte med at sige det: Jeg er stadig sur på Google. Deres sikkerhedsfunktion der skal beskytte en Android-enhed, hvis den bliver gendann...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1868 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.