Google beskytter mod farlige downloads

I næste uge lancerer Google yderligere beskyttelse mod farlige downloads

Googles budskab er klart - du bør kunne surfe på nettet uden at være bange for, at du bliver udsat for malware eller hackerangreb.

Deres 'Beskyttet browsing' har i et stykke tid advaret mod farlige links i søgninger under alle browserversioner. Men nu tager Google næste skridt.

De vil nu advare, hvis et program forklæder sig som et hjælpsomt program, men i virkligheden vil forsøge at lave skadelige ændringer på din computer. For eksempel ved at ændre din hjemmeside eller skifte indstillinger i din browser som du ikke ønsker.

Så startende i næste uge vil Google vise en advarsel i deres Chrome-browser, når software forsøger at snyde dig til at downloade og installere det på din computer. Du kan naturligvis stadig installere softwaren fra din downloadliste, hvis du insisterer.

Læs også:

Email-angreb skaber stadig problemer for virksomhe... Over en tredjedel af alle sikkerhedsbrister starter med phishing-e-mails eller ondsindede vedhæftede filer, der sendes til virksomhedens medarbejdere ...
Google lader angiveligvis app-udviklere læse folks... På trods af at Google for et år siden lovede mere privatliv til deres brugere, så tyder det på, at det ikke er tilfældet. Angivelig har hundredevis af...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1940 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.