
Google har længe haft internet-sikkerhed som en meget høj prioritet, og det breder sig som ringe i vandet hos it-giganten, hvor brugere af Googles søgemaskine, Gmail eller Google Drev, længe har brugt en sikker forbindelse til Google.
Men Google går skridtet længere ved at indføre HTTPS som en del af vægtningen, når de skal rangere sider. Google holder ellers kortene tæt ind til kroppen, når det kommer til hvilke parametre, der hjælper sider op i søgningerne, men nu har de så selv offentliggjort, at brugen af HTTPS på siderne bliver en del af de kriterier.
Google oplyser selv, at de gennem de sidste par måneder har tjekket for, hvordan de kan integrere kravet til HTTPS i deres algoritmer, og nu er de så klar til at rulle det ud.
Men de siger samtidig, at det at gøre brug af HTTPS endnu ikke får den store indflydelse på siderangering. De kalder det selv for et letvægt-signal, der vil få indflydelse på mindre end 1 procent af alle globale søgninger, og at det stadig er kvalitetsindhold, der hører til blandt de vigtigste parametre, når siderne vurderes.
Google ønsker at give webadministratorerne tid til at skifte over, men siger også at de nok med tiden vil øge vigtigheden af HTTPS, da de gerne vil opmuntre til at denne sikre protokol bliver brugt.
I de kommende uger vil Google komme med detaljer omkring Best Practice, til hvordan TLS (Transport Layer Security, red) lettest kan indføres. og hvordan de mest almindelige fejl kan undgås. De har dog allerede nu et par pointer, som vi bringer her.
Tips til at skifte til HTTPS
Beslut dig til, hvilken slags certifikat du har brug for; single, multi-domain eller wildcard certifikat
Brug 2048-bit nøgle-certifikater
Brug relative url’er til ressourcer, der ligger på samme sikre domæne
Brug protokol-relative url’er til alle andre domæner
Tjek Googles Site move article for at få flere information om, hvordan du ændrer din hjemmesides adresse
Bloker ikke dit HTTPS-site for crawling ved at bruge robots.txt
Tillad at dine sider bliver indekseret af søgemaskiner, når det er muligt. Undgå at bruge meta tagget ‘noindex robot’
(Kilde: Google)