Google på vej med mobilbetaling

Søgegiganten har netop lanceret Android Pay i USA, og accepteres allerede i over en million butikker

Android pay

Google har holdt meget lav profil omkring udrulning af deres mobile betalingssystem, Android Pay, men med deres lancering er det nu blevet muligt at bruge Android Pay i over en million butikker i landet ’over there’.

Softwaregiganten fortæller dog intet om, hvornår vi kan forvente betalingssystemet i Europa, men med den udbredelse Android har, vil det næppe vare længe.

I en blog har Pali Bhat, Director of Product Management for Android Pay, skrevet:

– I dag begynder vi at rulle Android Pay ud – det er en simpel og sikker måde at bruge din Android smartphone til betaling i over en million lokaliteter i USA. Vi vil rulle systemet ud over de næste par dage, og dette er kun begyndelsen. Vi vil fortsætte med at tilføje funktioner, banker og forretninger i de kommende måneder, og gøre det endnu lettere at betale med dine Android Smartphone.

Google fortæller at Android Pay fungerer med alle NFC-Android-enheder, der kører KitKat 4.4 og bedre, på alle teleudbydere, og i alle ’tab and pay’-lokaliteter over hele USA. Android Pay kommer til at understøtte kredit- og kontantkort fra de fire store betalingsudbydere, American Express, Discover, MasterCard og Visa.

Sikkerheden leveres gennem industriens standard token-politikker, hvilket betyder, at en bruges kortnummer aldrig bliver sendt sammen med betalingen. Android Pay giver også brugerne en betalingsbekræftelse, der viser hvor en transaktion finder sted, for at være sikker på at mistænkelig aktivitet bliver opdaget.

Det bliver spændende at følge Android Pays færd på tværs af USA og ind i Europa.

About Lars Bennetzen 3961 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?