Google ved, hvor du har været

Google maps logger din færden dag og nat ...

Har du problemer med at huske, hvor du var i går? Jamen så skal du da bare spørge vores alles ven Google.

Der er nemlig en overvejende stor sandsynlighed for, at Google udemærket ved det.

Det er nemlig så viseligt indrettet, at Google maps holder en historik over, hvor du har været, og den historik kan du se her.

Du behøver ikke gøre noget som helst for at dine bevægelser bliver logget. Hvis du har en Google-konto (for eksempel GMail), og hvis din smartphone har indbygget gps, ja så er det nok. Google gør resten om du så vil det eller ej.

Systemet er ikke perfekt – nogle gange lader det til, at din smartphone, helt af sig selv, enten tager en gevaldig omvej eller kører en tur om natten når du ligger og sover. Men ellers er det skræmmende præcist, og giver et fint billede af, hvordan dit bevægelsesmønster egentlig er. De fleste vil hurtigt opdage, at de bevæger sig indenfor et meget lille område.

Hvis du gerne vil undgå at Google logger din færden, så er det muligt. Start med at slå ‘placeringsrapportering” fra i dine indstillinger. Du kan også slukke for din gps, men så er der bare rigtig mange tjenester der pludselig ikke virker længere.

Ikke alle der logges

Det er dog ikke alle der logges, heller ikke selvom de samme tjenester er kørende på smartphonen. Lidt research viser på, at det er din google-kontohar funktionen Placeringsrapportering slået til som standard. Tech-Test har konstateret, at ved at slå den fra på din Google-konto bliver din færden ikke længere logget.

Del artiklen på