Googles næste futuristiske projekt

En radar der kan være i en mikrochip, og som sporer dine hænders mindste bevægelser - velkommen til Googles projekt Soli, der kan revolutionere fremtidens gadgets

google soli

Vores gadgets bliver konstant mindre og mere komplicerede. Men vi forventer stadig en let betjening, og det er der Google Soli kommer ind i billedet. Det er nemlig et nt projekt der ved hjælp af radarteknologi kan opfange mikroskopiske bevægelser, for eksempel bevægelser med dine fingre.

Teknologien kan opfange op til 10.000 billeder i sekundet, og det er ikke mindre end imponerende at kunne beregne så mange informationer i en mikroskopisk chip.

Det betyder blandt andet at du kan betjene dit ur, eller din radio uden fysisk at skulle røre dem. Alt kan klares ved at lave de korrekte bevægelser ved siden af din gadget.

Mulighederne er mange, og Googles forskningsenhed, ATAP, er klar med teknologien og vil snart frigive detaljer om den til udviklermiljøerne. Hvilke produkter der så måtte dukke op med Soli må fremtiden vise.

About Lars Bennetzen 3961 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?