Googles skjulte (gratis) skatte, del 2

I går var vi en tur forbi et par af Googles onlinetjenester, og i dag smutter vi lige over på vores smartphone og kigger på et par af de apps, du måske ikke vidste, at Google står bag

Google apps

Fælles for, næsten, alle Googles programmer og apps er, at de koster gratis. Naturligvis har Google en forretningsmodel der gør, at de kan tjene penge, men her på redaktionen nyder vi godt af de mange spændende programmer og apps, som Google står bag.

Google Nyheder og Vejr

En lille meget spændende app til din smartphone, der samler historier ind til dig, baseret på dine interesser og valg.

Første gang du starter app’en op, kommer den med en række emner, som Google mener, du vil have interesse i. Men det skal du ikke lade dig snyde af. Du kan let tilføje og fjerne emner, så de historier, som app’en serverer for dig, er i tråd med det, du interesserer dig for.

Du kan også tilpasse, hvorfra i verden du ønsker at se historier, så hvis du er ligeglad med historier fra USA, ja så behøver du ikke se dem.

Nyheder og Vejr er en god lille app, som vi er blevet meget glade for her på redaktionen.

Google Keep

En skøn lille app, som gør det rigtig let for dig at oprette noter på din smartphone. Dine noter kan både være ren tekst, billeder eller lyd. Du kan oprette lister og du kan blande det hele.

Hvis du har behov for det, så kan du sætte påmindelser i Keep, så du bliver mindet om en bestemt opgave, du har noteret i Keep. Det fede ved de påmindelser er, at de ikke behøver være tidsbestemte – de kan også være placeringsbestemte.

Naturligvis synkroniseres alle dine noter på tværs af enheder, og også ned på din chromebrowser.Google Keep er let at bruge, og svær at undvære når du først begynder at bruge den.Google Play Music

Du er garanteret både glad og tilfreds med den musikafspiller du har i din smartphone, men prøv alligevel at kigge nærmere på Google Play Music.For udover at være en dejlig simpel afspiller, så har den også et par funktioner som vi er blevet rigtig glade for.

Den vigtigste er, at med Google Play Music, så har du altid en sikkerhedskopi af din musik, og uanset hvilken enhed du bruger, pc, tablet eller smartphone, så har du altid fat i din musiksamling.

På din computer installerer du en lille app, og den holder øje med om du køber eller lægger ny musik over på din computer (ja – også via iTunes), og så bliver den musik kopieret over til din Google Play Music, mappe. Derefter kan du tilgå den fra alle andre enheder du har koblet op til Google Play Music.Når du starter app’en, så kan du vælge at lade Google vælge hvilken musik du vil høre, eller du kan vælge selv. Du kan også få programme til at lave egne mix, og du kan naturligvis købe musik hvis du vil.

Du kan også vælge at betale for en Google Play Music konto, så har du adgang til at høre alt den musik du ønsker helt gratis.Google Play Music er hurtigt gået hen og blevet vores foretrukne afspiller på smartphonen, den kan bare så dejligt meget.

Næste gang

Næste gang kigger vi igen på et par tjenester til din computer, og vi har nogle meget spændende tjenester klar til dig.

About Lars Bennetzen 4014 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.