Googles skjulte (gratis) skatte, del 3

Vil du gerne vide, hvor mange mennesker der er på jorden eller hvordan befolkningstallet udvikler sig? Google har svaret, naturligvis. Faktisk så er et af deres spændende online-projekter en samling af søgninger i alle verdens åbne databaser

Google

Det burde ikke længere være muligt at blive overrasket over, hvad du kan finde ud af med Google. Men ikke desto mindre, så har Google tydeligvis hele tiden et par kaniner, de kan trække op ad hatten, og vi kigger på et par af deres, gratis, online projekter, som du kan nyde godt af.

Google Public Data Explorer

Det er ikke altid let at finde alle de databaser, der er offentligt tilgængelige, og det behøver du heller ikke gøre, for Google har gjort arbejdet for dig. Google Public Data Explorer hjælper dig til at søge i alle tilgængelige databaser i hele verden – lige fra Verdensbanken, til Eurostat og OECD.

Så hvis du lige vil have afgjort væddemålet om, hvor mange mennesker der findes i verden her i 2013 (tallet er 7,1 milliard for resten), så kan du finde svaret med Google Public Data Explorer.Google Sky

Du kender godt Google Earth, men hvis du er fascineret af stjernehimmelen og himmelrummet, så bør du kigge nærmere på Google Sky. Her kan du gå på opdagelse i verdensrummet, og hvad mere er, udover at flyver rundt i galaxen, så kan du også læse om de ting, du finder.

Du kan for eksempel se et af de største panoramabilleder, der nogensinde er taget med Hubbles kameraer. Det er et 50 lysår bredt billede af den centrale del af Eta Carinae-tågen. Et meget flot billede, men prøv selv – det er meget lærerigt.

Build LEGO with Chrome

Kan du lide LEGO? Det vil jeg næsten tro, at du kan. LEGO har været en integreret del af de fleste danskeres barndom i flere generationer, og med god grund.

Men du behøver ikke bruge tusindvis af kroner for at købe LEGO til poderne (eller dig selv). Du kan faktisk bygge med LEGO i Google Chrome. Du får en byggegrund et sted i verden (du kan selv være med til at vælge), og så er det ellers bare at gå i gang.

Hvis du logger ind på din Google-konto, så kan du endda offentliggøre dit bygningsværk, og folk er faktisk utrolig kreative.

Der er naturligvis et begrænset udvalg af klodser, men det giver kun så meget mere udfordring til dine kreative evner.

Build LEGO with Chrome er spændende og sjovt, også selvom du ikke har børn.

Næste gang

Vi smutter igen en tur over til din smartphone, og serverer de tre sidste apps fra Google i denne omgang. Det kan du læse mere om i morgen, og vi glæder os til at se dig.

About Lars Bennetzen 3961 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.