Googles skjulte (gratis) skatte, del 4

I seriens næstsidste del har vi tre apps til din smartphone, som du nok vidste eksisterede, men som du muligvis har glemt alt om. Vi snakker om godkendelse, billeder og lysbilledshow

Google

Nogle gange er det dejligt at kigge tilbage på nogle af de programmer, der har været der længe, men som man har glemt alt om. Sådan er det også med visse af Googles apps til din smartphone.

Google Autentificering

Hvis du har fulgt med i medierne, også på disse sider, vil du vide at fra tid til anden, så bliver logindetaljer til din Google-konto lækket. Ikke nødvendigvis fra Google selv, men fra andre steder på nettet. Men uanset hvorfra, så er det problematisk at det sker.

Men Google selv har hjælp til dig. De har nemlig en lille app, Google Autentificering, som du kan bruge til at tilføre din Google-konto et ekstra lag af sikkerhed, det vi kalder for 2-faktor-godkendelse.

Med den app på din mobil, kan du slå 2-faktor-godkendelse til på din Google-konto og udover at skulle indtaste brugernavn og password, skal du også indtaste en kode, som din smartphone genererer, hver gang du skal logge på.

Med Google Autentificering er du langt bedre sikret mod at din Google-konto bliver misbrugt.Google Fotos

Her er en lille app, som i den grad er blevet vores favorit med tiden. Når den er installeret på din smartphone, har du både automatisk backup af alle dine billeder, og du har samtidig et online-redigeringsværktøj.

Nej, det er ikke Picasa, vi her snakker om. Fotos minder mere om det galleri, du i forvejen har på din smartphone, men når du bruger dit kamera, bliver dine billeder uploadet til et privat områder hos Google. Du kan naturligvis selv bestemme, om det skal ske med det samme, eller kun når du har WiFi-adgang.

Du kan så besøge Google Fotos både fra din smartphone, tablet og ikke mindst din browser. Alle steder kan du se highlights af dine billeder (et lille udvalg) og du kan se alle. De er pænt samlet i datoorden, så det er let for dig at overskue dine billeder.

Hvis du besøger Google Fotos på din computer, har du et par muligheder mere. Nu kan du se album af billeder, du kan se de billeder, som har fået tilføjet effekter (enten af dig selv eller automatisk af Google), du kan se de videoer, du har uploadet, og så kan du naturligvis downloade dine billeder til din computer.

Har du lyst til at dele billeder med venner og bekendte? Det klarer Google Fotos også. Du kan dele via mail, mms, bluetooth, Facebook, ved at dele et link og flere andre metoder

Google Fotos er en smart lille app, som vi er blevet utrolig glade for.

Google Slides

De fleste kender Microsofts PowerPoint, et program der bliver brugt til stort set alle præsentationer, du kommer i nærheden af. Men hvad nu, hvis du har behov for at oprette en præsentation, eller måske redigere i en mens du er væk fra din computer?

Da Google for et stykke tid siden besluttede, at de havde brug for et par off-line klienter til deres online-værktøjer, var det ikke kun Docs og Sheets, der så dagens lys som apps, næ også Slides kom i en app-version.

Det betyder, at du nu har mulighed for at oprette og redigere i slides, også selvom du ikke er online – bare du har præsentationen liggende på din smartphone eller tablet.

Slides er endda så smart et program, at det både kan fremvise og redigere i PowerPoint præsentationer.

Som med alle Googles office-apps, så kan du naturligvis redigere i dokumenterne samtidig med andre. Hvis du redigerer, mens du er off-line, bliver dokumentet automatisk uploadet og indarbejdet i det, som dine kolleger/venner/bekendte har lavet på samme dokument.

Google Slides er en virkelig smart  lille app, som gør, at du hurtigt kan gennemse en præsentation minutter før du skal bruge den.

Næste gang

I seriens sidste afsnit skal vi tilbage til computeren og kigge på et par tjenester, som Google har, og vi gemmer naturligvis et par af de sjoveste til sidst. Vi håber at se dig næste gang.

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.