Googles skjulte (gratis) skatte

Tech-Test kigger Google efter i sømmene, og i denne serie får du en række værktøjer og programmer til pc/Mac og smartphone, som du næppe anede eksisterede

Vi kender alle Google, men var du klar over at udover søgninger på nettet, så har Google en lang række produkter til både pc/Mac og smartphone?

I denne lille artikelserie stiller vi skarpt på nogle af alle de mange spændende programmer og apps, som Google stiller til rådighed kvit og frit.

Google Trends

Der findes et helt fantastisk værktøj til at holde styr på, hvad der er hot og hvad det er not. Google Trends giver dig en historik over, hvad folk søger efter på internettet.

Hvis du for eksempel gerne vil vide lidt mere om, hvornår det er, at folk søger efter opskrifter på vanillekranse, så kan Google Trends hjælpe dig. Hvad der er sjovt er, at det tydeligvis var langt mere populært at lede efter denne julespise i december 2009 og 2010 end andre år i perioden 2004 til 2014.

På Google Trends starter du med at taste et søgeord ind, og derefter kan du gøre søgningen mere og mere specifik ved at tilføre flere søgeord. Du kan også bestemme, om du vil se resultater fra Danmark eller hele verden.

Google Trends er et genialt værktøj, vi kun kan give vores varmeste anbefalinger.

Google Trend Visualizer

Hvis du ikke har lyst til at finde spændende søgeord, så kan du enten besøge Google Trend Visualizer eller downloade screensaveren, og der få serveret – fuldkommen passivt – de nyeste og mest spændende søgninger. Og du kan selv bestemme om du vil have se resultater for Danmark eller et andet land.

World Wonders Project

Hvad siger du til en tur til Stonehenge, til Ujigami helligdommen i Kyoto, Japan, eller måske en tur forbi det skæve tårn i Piza? Alt sammen klaret hjemme fra din computer.

Googles World Wonder Project er en specialudgave af Google Street Maps, her bliver du taget rundt til verdens mest fantastiske steder, og udover at få nogle flotte billeder og mulighed for at gå en tur rundt i steder som Stonehenge, så giver Google World Wonders dig også en lang række informationer om det sted, du nu besøger.

World Wonders Project er værd at besøge, og vi har allerede nu brugt langt flere timer der, end vi oprindeligt havde tænkt os.

Næste gang

Næste gang kigger vi på et par af de Google apps til din smartphone, der giver dig helt andre og uventede værktøjer.

About Lars Bennetzen 3893 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.