Gratis app fra TomTom advarer mod fotofælder

Hvis du gerne vil undgå fartbøder, men har svært ved at lette foden fra speederen, så kan ny app fra TomTom advare dig mod fotofælder på din vej

tomtom

App’en hedder TomTom Speed Camera og findes indtil videre kun til Android. Til gengæld er den tilgængelige i ikke mindre end 15 lande verden over. App’en giver advarsler mod både fartfælder og fotovogne i realtid, og den holder øje med din hastighed, så du kan holde dig under fartgrænsen (hvilket alt andet lige er den mest fornuftige og bedste måde at undgå fartbøder på, ikke?).

Nu er det ikke sådan, at du får en lang liste over fotovogne og fartfælder, app’en giver dig kun advarsler for de vejen du kører på, så du ikke bliver overbelastet af meddelelser.

TomTom har et kæmpe stort netværk af brugere der konstant kører rundt på vejene, og det er blandt andet dem der giver de oplysninger der ligger til grund for advarslerne.

Herudover kommer fotofældernes placering fra TomToms meget præcise database, og de er alle verificeret af TomToms moderator-team. De mobile fotovognes placeringer bliver indrapporteret af brugerne og verificeret af brugerne.

Du behøves dog ikke at have app’en kørende i forgrunden hele tiden, app’en understøtter den såkaldte overlay-mode, som betyder at du kan få meddelelser og alarmer fra TomTom Speed Camera, selv når du bruger andre apps.

Hvis du allerede har en TomTom navigations app, så er disse advarsler en integreret af den app.

Men husk nu på, at den letteste måde at undgå fartbøder på, og at sikre at trafikken på vejne er sikker, er at overholde hastighedsgrænserne.

Du kan hente den gratis app her.

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?