Gratis wifi under Smukfest 2014

Over 55.000 besøgende, frivillige og kunstnere får gratis adgang til wifi på årets musikfest

Det er netværksgiganten Cisco og netværksspecialisten Conscia der sørger for, at der er et godt og stabilt netværk under årets Smukfest. Det betyder blandt andet, at alle problemløst kan bruge den mobil-app, som giver adgang til at se program, kunstnere og live-streame video fra festivalen.

Samtidig har Smukfest integreret festivalens mobil-app med Instagram under hashtagget #smukfest, så gæsterne kan dele deres festivaloplevelser med hinanden.

Netværket sikrer også, at et pengeløst system kan bruges problemfrit under festivalen. Det er et NFC (Near Field Communication) armbånd, der gør det muligt at betale for mad og drikke i udvalgte festivalområder. Det forudsætter naturligvis, at der er indbetalt penge på kontoen, og derfor skal der være et godt og stabilt netværk, der sikrer, at transaktioner ikke forsinkes.

For at sikre en god brugeroplevelse bygges nettet op omkring Cisco WLC-8510, to af Ciscos stærkeste Wireless LAN Controllere, der kan skalere til 64.000 klienter og 6.000 access-punkter. De er tilsluttet core nettet via 10 G interfaces og installeres som aktiv/passiv med High availability-funktionalitet. Failover udføres efter metoden SSO (stateful switchover), hvilket sikrer nul nedetid, hvis uheldet skulle være ude. Den kraftige hardware styrer cirka 200 af Ciscos Aironet AP3702 access-punkter spredt over festivalområdet med 802.11ac og Clean Air-teknologi, de fleste af disse som kablede access-punkter.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.