Hackere overtager styringen af Jeep Cherokee mens den kører

Den nye generation af biler er meget avancerede og flere er forbundet til internettet – og det gør dem sårbare over for hackere

jeep hacked

Det er de to sikkerhedseksperter og hackere, Charlie Miller og Chris Valasek der overfor Wired.com viser, hvordan de fra deres dagligstue, kan hacke sig ind i bilens computersystem og overtage kontrollen med alle systemer.

De viser blandt andet, hvordan de kan kontrollere radio, viskere, AC og – bilens motor. Mens bilen bliver kørt på motorvejen, slår de stille og roligt motoren fra, og føreren kan ikke gøre andet end at lade bilen køre ind til siden.

De fortæller at de også kan overtage kontrollen med rattet – hvis bilen bakker, og at de kan slå bremserne fra.

Heldigvis er de to hackere af den gode type, og de gør det for at vise, hvilke potentielle problemer vi står overfor hvis vi ikke tager sikkerheden alvorlig. De har informeret Chrystler om problemerne, og de arbejder på en sikkerhedsopdatering – men ifølge Charlie Miller og Chris Valasek skal der langt mere til end bare en sikkerhedsopdatering, hvis denne slags problemer skal kontrolleres.

Du kan læse den fulde artiklen på Wired her, og hvor du også kan se videoen.

Du kan også se videoen herunder

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?