Heartbleed er stadig aktiv

Selvom Heartbleed er over et år gammel, så er den stadig aktiv i over 200.000 forbundne enheder, det viser tal fra IoT-søgemaskinen Shodan

Heartbleed

Sidste år forårsagede sårbarheden Heartbleed panik over hele verdenen, og nu viser det sig, at den slet ikke er væk endnu. IoT-søgemaskinen Shodan har gjort op, at den er at finde i over 200.000 forbundne enheder.

200.000 sårbare enheder er godt nok intet sammenlignet med de 220 millioner enheder, der var påvirkede sidste år, men det er stadig en skræmmende mængde enheder, der ikke er blevet patchet, så Heartbleed-sårbarheden fjernes.

Søgemaskinen Shodan kan søge efter enheder og vise de tekniske karakteristikker for alt, der er forbundet til internettet. Den kan gøre det efter geografisk placering og dermed både give potentielle angribere mål, men også give administratorerne en advarsel om at deres systemer bør patches.

Til TechWeek Europe fortæller sikkerhedseksperten Graham Clulely, at der er helt klart er nogle producenter af IoT-udstyr der har tabt bolden, når de endnu ikke har opdateret deres produkter. Han forventer, at der nok altid vil være enheder på nettet der er sårbare overfor Heartbleed.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?