Hjemmeautomatisering fra netværksspecialist

D-Link er bedst kendt for routere, men nu går de ind i hjemmeautomatisering med alle sejl sat

Det er både dyrt og kompliceret med hjemmeautomatisering, men det bør også være teknologier, der er tilgængelige for almindelige brugere. Det er den holdning, der ligger bag D-Links nyeste række af produkter og teknologier, der alle hører til i familien mydlink Home

Det er D-Links erfaring i trådløs teknologi, der ligger bag det nye system til let hjemmeautomatisering for hjemmebrugerne. Det fortæller President Kevin Wen om på et pressemøde her til morgen.

”Det handler om, at dine enheder skal kunne snakke sammen let, og du skal kunne overvåge dem, selvom du ikke er hjemme,” fortæller Kevin Wen

Men enhederne skal også kunne reagere selv – det nytter, ifølge Kevin Wen, ikke noget, at du altid selv skal være i nærheden for at bruge enhederne, de skal kunne agere selv på givne situationer, så som at slukke for en kontakt, hvis systemet fornemmer at den enhed, der er tilsluttet, trækker for meget strøm og er i færd med at brænde sammen.

”Det handler om sikkerhed. Brugerne ønsker større sikkerhed i hjemmet, og det kan vi give dem med hjemmeautomatisering,” siger Kevin Wen.

Desværre lader det ikke til, at D-Link gør noget specielt ud af sikkerheden, når det kommer til sørge for at sikre brugernes adgang til mydlink Home. Som systemet er i dag, kræver det et brugernavn og en adgangskode, så er der adgang til systemet. Det betyder så også, at kommer disse to simple oplysninger i hænderne på cyberkriminelle, så har de fuld adgang til at overvåge dit hjem, og dermed også vide hvornår du ikke er hjemme.

Da Tech-Test pointerede dette, var svaret, at de opfordrede folk til at have stærke adgangskoder, men at det jo var op til brugerne selv at sørge for gode adgangskoder og passe godt på dem.

Holder fast i gamle dyder

D-Link er dog ikke i færd med at give op på de traditionelle netværksdyder, de holder fast i deres rødder. Men der er et behov og et ønske om hjemmeautomatisering fra brugerne.

Undersøgelser, som D-Link har udført, har de også konstateret, at kunderne ønsker systemer, der er plug and play. De ønsker ikke besværlige systemer men systemer, der virker ”ud af boksen”.

”Mydlink Home er et system der er let at sætte op, det er et system fra hvilket du kan styre og overvåge alle enheder fra en cloudtjeneste, og udover udgifterne til den fysiske hardware, så ligger der ikke nogle skjulte gebyrer forbundet med tjenesten,” det fortæller Thomas von Baross, Vice President Central and Eastern Europe til Tech-Test.

Det lineup som D-Link præsenterer i forbindelse med IFA indeholder en del spændende produkter. En stikkontakt du kan styre, og som kan overvåge hvor meget strøm, der sendes igennem den. Webcams og overvågningssystemer, bevægelsesfølere, extendere og en sjov enhed, der kan fordele musik rundt i dit hus til eksisterede højttalere.

Alle de nye enheder fra D-Link kan kobles sammen via cloudtjenesten, mydlink Home, og derfra kan du fortælle enhederne, hvad de skal, hvordan de ska reagere og hvornår de skal lade dig bestemme.

”Da alt kører over ip, er der ingen begrænsning i, hvad vi kan styre,” siger Kevin Wen.

Produkterne ender på markedet i starten af oktober.

About Lars Bennetzen 4194 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.