Hospital i Los Angeles holdt virtuelt gidsel af hackere

Et hackerangreb har taget et hospital i Los Angeles som gidsel. Med mindre løsesummen bliver betalt får læger ikke adgang til patientjournaler

bitcoins

Det er det amerikanske onlinemedie, The Atlantic (theatlantic.com), der i dag kan fortælle historien om, hvordan et hospital gennem den sidste uge har været udsat for et cyberangreb, der har betydet, at de ikke har haft adgang til hverken emails eller elektroniske patientjournaler i den sidste uge.

Hackerne der har låst personalet ude fra de digitale systemer kræver, ifølge The Atlantic, 3,6 millioner dollars for at give adgang til systemerne igen, og beløbet skal betales, ikke overraskende, i Bitcoins.

Både politiet i Los Angeles og FBI arbejder på at få identificeret hackerne, og indtil situationen bliver løst, er der alt kommunikation enten mundlig eller pr. fax. Og der er ingen adgang til journaler, røntgenbilleder, CT scanninger eller andre test der er foretaget.

Hvorvidt angrebet betyder at hackerne også har fået adgang til at læse filerne selv, vides endnu ikke, men ifølge The Atlantic er det ikke sikkert, for målet med denne type angreb er at låse filer og tjene penge på løsesummen, ikke at høste data.

Denne type angreb bliver stadig mere almindelige, og der er flere fortilfælde, hvor der er betalt for at få data tilbage. Men dog aldrig i denne størrelsesorden.

Hele historien fra The Atlantic kan læses her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2228 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?