HTC og Valve afslører virtual reality-headset

Virtual reality er rundt om hjørnet, og konceptet er ikke kun forbeholdt computerspil

HTC Vive

Mobilproducenten, HTC, afslørede i går, hvordan samarbejdet med spilproducenten, Valve, fører til udgivelsen af et virtual reality-headset til jul. Samtidig lover HTC at fortælle mere om Vive, som headsettet kaldes, til Game Developers Conference i denne uge.

The Verge rapporterede fra HTCs presseevent i Barcelona, hvor Peter Chou fra mobilproducenten fortalte om, hvilke oplevelser vi kan forvente med Vive. Udviklerudgaven af Vive kører med to skærme med en opløsning på 1.200 x 1.080 og 90 billeder i sekundet, så du ikke oplever forsinkelser i virtual reality-oplevelsen.

Headsettet giver dig billeder i 360 grader, dækker hele dit synsfelt, og det er det første virtual reality-headset, som giver dig fornemmelsen af at være i et helt rum, hvor du kan gå rundt og interagere med genstande i rummet. Vive vil også være i stand til at monitorere dine bevægelser gennem gyrosensor, lasersensor og accelerometer. Ifølge The Verge vil headsettet være let at have på hovedet, så du ikke bliver træt af at have det på, og den endelige forbrugerudgave vil også have indbygget lydkanaler.

HTC har indgået aftaler med blandt andet HBO, Lionsgate og Google, der skal levere indhold til Vive, hvilket indikerer, at virtual reality-oplevelsen ikke er forbeholdt computerspil. Dette er også tydeligt i videoen, HTC lagde ud på nettet i forbindelse med afsløringen af VIve.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?