Hundredevis af apps i app-store ramt i malware angreb

Det ingen troede kunne ske, er sket. Apps på Apples App-store er blevet ramt af et stort malware-angreb, heldigvis for os er det primært kinesiske brugere, der rammes

iPad

For et par dage siden blev det en realitet. Flere hundrede apps på Apples App-store er blevet ramt i et større malwareangreb, og millioner af ejere af Apples enheder er blevet advaret mod de potentielle farlige apps.

Det er nogle af de mest populære apps, der er blevet ramt af angrebet, blandt andet messenger-tjenesten WeChat, der er blevet ramt af den malware vi nu kender som XcodeGhost, og som kan stjæle brugernes personlige informationer.

XcodeGhost rammer primært brugere i Kina, men mange af de berørte apps har en global udstrækning, og det har fået Apple og udviklerne til at gå i overdrive for at få de inficerede apps offline.

Det var muligt for XcodeGhost at komme ind i alle de mange apps ved at udgive sig for at være en modificeret version af Xcode, en software du bruger til at udvikle iOS og Mac software så som apps.

Sikkerhedseksperter hos Palo Alto Networks vurderer at XcodeGhost er en yders skadelig og farlig malware, der har formået at komme forbi Apples sikkerhedstjek.

Xcode-angrebene har indtil videre været begrænset til at forsøget at lokke folks iCloud password ud af dem. Men det er stadig for tidligt at sige præcist hvilken skade, malwaren i øvrigt har skabt.

About Lars Bennetzen 3877 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?