Hybrid-computer til hårdt arbejde

Panasonic har lige lanceret en robust hybryd-computer der tåler lidt af hvert. De kalder den selv verdens første af sin slags

cf-20

Tablets og hybrid-computere er ikke kun til folk der arbejder på kontor eller som vil have en smart computer derhjemme. Både tablets og laptops bliver i stigende grad brugt af folk der har en arbejdsplads der ikke nødvendigvis er et klassisk kontor.

Panasonic, der mange år har leveret computere til hårde miljøer, har lige sendt en hårdfør hybridcomputer på markedet, Toughbook CF-20, og den er rettet mod det markedet der stiller store krav til holdbarheden af en laptop og/eller tablet.

Som en ægte hybrid-computer har den en aftagelig skærm, så den kan bruges både som laptop og tablet. Samtidig så er skærmen udviklet så den kan bruges selvom du har handsker på, og den er smart nok til at vide om det er regn der rammer skærmen. Hvis det tilfældet, så undlader den at reagere på de dråber der rammer skærmen, det er først når en finger, med eller uden handske, der rører ved skærmen, at den reagerer.

Toughbook CF-20 er bygget ind i et magnesiumdesign, og den er IP65 og MIL-STD 810G-certificeret, hvilket oversat betyder, at den stort set kan tåle alt du med rimelighed kan finde på at udsætte den for, hvis du bruger den udendørs.

Den slags koster selvfølgelig på vægten, men Panasonic har faktisk formået at holde vægten nede på 1,76kg, og hvis skærmen kobles fra tastaturet så falder vægten ned til 950 gram, hvilket faktisk er helt fint for en ”rugged” tablet.

En tablet af denne type er naturligvis ikke en high-performer, men Panasonic har faktisk smidt en ret pæn hardware ned i den for at sikre en fin ydelse. Den har blandt andet fået Intels Core m5-6Y57 processor der kører mellem 1,1GHz og 2,8GHz ved hjælpe af Intel Turbo Boost-teknologien.

Grafikken drives af Intel HD grafik 515, den har 8GB ram, en 256GB SSD og så kører den Windows 10.

En af de meget smart ting ved denne hybrids er at batteriet kan udskiftes som ’hot swap’, hvilket betyder, at når den er ved at løbe tør for strøm, så napper du bare dit ekstra batteri, hiver det gamle ud og sætter det nye i. Windows kører ufortrødent videre under hele operationen, og du slipper for at skulle genstarte, eller lade den går i dvale.

Der er naturligvis et indbygget lille batteri, der sørger for at computeren kører videre, når du hiver hovedbatteriet ud. Men smart er det, for du behøver ikke afbryde det du har gang i, bare fordi strømmen er ved at løbe tør – så længe du har et ekstra batteri med dig er du godt kørende.

CF-20 ligner en rigtig spændende hybrid-computer, og vi er slet ikke i tvivl om, at den nok skal finde vej ind i mange virksomheder, også i Danmark.

cf-20
About Lars Bennetzen 4194 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?