I dag er det verdens første ’World Availability Day’

Veeam mener ikke at backup er nok længere. Det handler om at være tilgængelige, og derfor foreslår Veeam Software at d. 30. marts bliver ’World Availability Day’

Dagen før World Backup Day, skal vi, hvis det står til Veeam Software, have World Availability Day, som skal sætte fokus på tilgængelighed af data.

Spørgsmålene som Veeam gerne vil have virksomheder til at svare på over for sig selv er blandt andet:

  • Kan it garantere at kunder, partnere og ansatte har adgang til deres applikationer og data 24/7?
  • Kan it passe et datacenter, der er always-on?
  • Hvis en applikation går ned, kan it så få den op at køre i løbet af 15 minutter?

Hvorfor er det så lige, at Veeam ønsker en World Availability Day? Jo – de mener at hvor backup af data er rigeligt for almindelige forbrugere, så er det noget helt andet når det kommer til virksomheder.

For private er det ikke så vigtigt om det tage en eller flere timer at gendanne data, blot de er sikre på at de kommer tilbage på harddisken igen. Men det forholder sig helt anderledes når det kommer til dagens globale virksomheder.

Ansatte, kunder og partnere vil have adgang til datacentret hele tiden. Virkeligheden er dog anderledes. Ifølge en undersøgelse foretaget af Veeam er 82 %. af CIOs ikke i stand til at imødekomme 24/7-forventningen. Dette forklarer måske også, hvorfor 81 %. af virksomhederne på nuværende tidspunkt er i gang med at modernisere deres datacenter. De skal imødekomme de stigende krav på 24/7-adgang til it-services og applikationer og forblive Always-On Business.

Problemet er, ifølge Veeam, at det tager it-afdelingen 2,9 timer i gennemsnit at gendanne de kritiske applikationer og hele 8,5 timer at gendanne alle applikationer. Det er bare alt for lang tid, mener Veeam. De mener ikke at ansatte eller kunder vil acceptere ikke at kunne få fat i kritiske applikationer bare i nogle få timer.

Duer backup’en?

Backup er vigtig, men Veeam mener at det er et problem, hvis der først skal graves et backup-up bånd frem på en lokalitet i den anden ende af byen og sendes over til virksomheden inden backup overhovedet kan begynde.

Den næste lille detaljer er så om backup’en kan gendannes. Veeams erfaringer, at en ud af seks backup ikke kan gendannes. Det overrasker så ikke Veeam, for deres erfaringer at virksomheder kun tester omkring fem procent af deres backup.

Og det kan være dyrt at glemme at sikre tilgængeligheden. Veeam oplyser til Tech-Test, at downtime og datatab koster en virksomhed op til 10 millioner dollars om året.

Virksomheder har, ifølge Veeam, ikke kun brug for backup, de har brug for 24/7-tilgængelighed. Men indtil for nyligt var det uden for rækkevidde for andre end de største virksomheder.

Kombinationen af teknologifremskridt som storage snapshots, virtualisering og andre teknologier har ændret billedet: I dag er det muligt og omkostningseffektivt for alle virksomheder at tage backup hvert 15. minut og gendanne alt i løbet af samme tid.

Målet med World Availability Day er at gøre det klart for virksomheder, at 24/7-tilgængelighed endelig er mulig.

Veeam
About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?