Instrumentbrættet op på forruden

Continental er bedst kendt for deres dæk, men nu er de på vej med en ny teknologi til din bil. Et Head-Up display, der viser dig de vigtigste informationer om din kørsel på forruden. På den måde kan du hele tiden holde blikket rettet på trafikken, og slipper for at kigge på instrumentbrættet.

På nuværende tidspunkt er Head-Up displayet et informationsfilter. Nøje udvalgte informationer vises i førerens synsfelt. Det betyder, at føreren, i krævende trafiksituationer, kan have al sin opmærksomhed på trafikken uden af skulle se på instrumentbrættet. Med den nye generation af Head-up Display fastholder Continental princippet med kun at vise kritiske informationer i forruden.

Continental hævder dog at kvaliteten af informationerne er lagt bedre. På den måde får du blandt andet advarsler, når andre bilister skifter bane, og du kan få navigationsinstruktioner sendt på i forruden. Når informationerne kommer op i dit synsfelt bliver de et supplement til det du allerede kan se, en slags Augmented Reality.

Det betyder dog ikke at instrumentbrættet i din bil forsvinder. Det er stadig her du kan overvåge en række af din bils funktioner. Det ville forringe udsynet, hvis Head-Up displayet viste alle informationer i forruden. Men de rigtige informationer kan hjælpe fremtidens bilister mere og mere. Der kan oplyses om kø længere fremme, alternative ruter eller give anden information, der letter kørslen.

Endnu en mulighed med Head-Up display er at give dig et større udsyn. Hvis din bil er, eller bliver, udstyret med Electronic Horizon kan du få informationer om vejforhold der ligger længere fremme end du selv kan se. Systemet vil også kunne advare om biler der pludselig skifter vejbane eller bremser.

Her på redaktionene glæder vi os til at se det system i praksis, det lyder spændende og innovativt, lige som vi kan lide det.

  

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.