Intel bygger USA’s to største supercomputere til den amerikanske energistyrelse

Hele 180 petaflops baseret på Intels skalerbare HPC systemramme skal bruges til avanceret videnskabelig forskning

supercomputer, intel

Intel Corporation har i dag annonceret, at den amerikanske energistyrelse, Argonne Leadership Computing Facility (ALCF), har underskrevet en kontrakt med Intel Federal LLC, et helejet datterselskab af Intel Corporation, for at Intel skal levere hele to supercomputere.

Kontrakten er del af energistyrelsens omfattende initiativ om avancerede supercomputere til styrelsens laboratorier, som vil være fem til syv gange mere effektive end de to supercomputere, der findes på stedet i dag. Det fælles samarbejde med Oak Ridge, Argonne og Lawrence Livermore (CORAL) vil hjælpe med at fremme USA’s førerposition i videnskabelig research og fastholde førerpositionen af næste generations exascale computerbrug i fremtiden.

Intel blev valgt som hovedleverandør og vil arbejde med Cray Inc. som system integrator og producent af disse næste generations high-performance (HPC) systemer. Det største system, der kommer til at hedde Aurora, er baseret på Intels HPC skalerbare systemramme og vil være en næste generations Cray ”Shasta” supercomputer. Aurora systemet vil blive leveret i 2018 og have en maksimal ydeevne på 180 petaflops, der vil gøre det til det mest effektive system til dags dato.

Det andet system, der skal hedde Theta, vil fungere som et tidligt produktionssystem for ALCF, og skal leveres i 2016. Systemet vil have en ydeevne på 8,5 petaflops og kun kræve 1,7 megawatt i strøm.

”Valget af Intel som leverandør af Aurora supercomputeren er en validering af vores unikke førerposition i en ny æra indenfor HPC,” udtaler Raj Hazra, vice president i Data Center Group og general manager i Technical Computing Group hos Intel. ”Intels HPC skalerbare systemramme muliggør balancerede, skalerbare og effektive systemer. Det forlænger også økosystemets årti lange investering i software til fremtidige generationer. Vi ser frem til talrige, videnskabelige opdagelser og den omfattende indflydelse på samfundet, Aurora vil muliggøre.”

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?