Intel giver kreative muligheder til studerende med Genuino 101

Genuino 101, eller Arduino 101 hvis du bor i USA, er den nye version af udviklingsbundkortet som Intel har udviklet i samarbejde med grundlæggerne af Arduino. Genuino 101 er baseret på den lille, nye energibesparende Curie-chip

intel genuino

Arduino har i mange år været et meget populært produkt, eller platform, for folk der gerne vil leget med elektronik og programmering. Systemet er blevet brugt både hos professionelle, private og studerende, og nu er der så en ny version på vej. Den nye version hedder Arduino 101 i USA og Genuino 101 uden for USA.

Geniuno 101 er baseret på Intels nye energibesparende chip, Curie, der blev præsenteret på den årlige udvikler konference i USA, og er udviklet til at være let at anvend.

Intel lover os i en pressemeddelelse, at Genuino 101 kan bruges til nye teknologi-baserede produkter, der forbinder og beregner. Den har et accelerometer, gyroskop og Bluetooth Smart som tilslutningsmulighed, hvilket gør at der kan udvikles intelligente og forbundne enheder.

Geniuno 101 er en udvidelse af den eksisterende række af Arduino produkter, der alle er en del af en open-source elektronisk platform, som kombinerer frit tilgængelige hardwaredesignes, et omfattende økosystem af tredjeparts komponenter og et miljø af softwareprogrammering, der gør det nemt for alle at skabe interaktive projekter.

”Spirende iværksættere og unge studerende har altid været en vigtig prioritet for Intel, og ved at samarbejde med Arduino, videregiver vi Intel-power til en helt ny generation af udviklere,” siger Josh Walden, senior vice president og general manager for Intels New Technology Group og fortsætter:

”Med de nye avancerede funktioner i Intel Curie-modulet, som er indlagret i Genuino 101 bundkortet, kan studerende og udviklere nu bringe unikke, smarte og tilsluttede kreationer til live.”

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?