Intel og Facebook i samarbejde

Facebooks nye fotolager skal baseres på 64-bit system-on-chip fra Intel

Intel og Facebook

På Open Compute Project European Summit i Paris har Intels General Manager Billy Cox løftet sløret for deres fremtidsplaner for nye innovationer såvel som etablerede teknologier.

Han kunne blandt andet fortælle, at Intel udvider deres datacenter SoC-produktlinje, blandt andet med en introduktion af en Xeon-baseret SoC tidligt i 2015, hvilket vil være Intels 3. generation af 64-bit SoC-løsninger.

Facebook og Intel

Cox beskrev videre, hvordan Intel arbejder tæt sammen med blandt andet Facebook, for at skabe mere effektive og innovative løsninger til datacentre. Blandt andet har ingeniører fra Facebook og Intel arbejdet tæt sammen på Facebooks leverance af deres nye lagringsserver, Honey Badger, til deres fotolager. Den er baseret på Intel Atom C2000 processoren og er et 64-bit system-on-chip.

Serveren har 180TBlager på en 2U form-faktor, og forventes at være klar i første halvår 2015.

Herunder kan du se en video om, hvorfor det er så vigtigt for Facebook at få en ny teknologi til deres foto-server. http://www.youtube.com/watch?v=Z4kgsWAt6PI 

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.