Intel tror på forenkling

Intel arbejder på, at computeren kommer ind i alt, vi bruger og arbejder med, og at den samtidig bliver enkel at bruge, helst helt uden vi tænker over det

Chipgiganten Intel har altid haft store visioner for computeren fremtid og har aldrig været bange for at fortælle om dem.

Pressechef hos Intel, Camilla Törnblom fortæller Tech-Test om tre områder, som Intel satser meget på, nemlig træningsudstyr, det ledningsløse hjem og ikke mindst babymonitoren.

Sådan træner vi i fremtiden

Et område, hvor computere og smart gear længe har været en vigtig del, er træning. Der findes masser af pulsure og computerprogrammer, der logger vores træning og fremskridt indenfor samme. Ja selv vores smartphones er blevet til små personlige trænere, der hjælper og motiverer os. På det sidste har vi endda set, hvordan armbånd, for eksempel Jawbone UP og Sony Smartband, hjælper med at holde øje med vores træning.

Intel går dog skridtet videre. De har udviklet en prototype på smarte headsets, der fungerer som en personlig træner ved at registrere kroppens funktioner og træningseffekten på kroppen.

Headsettet er udstyret med sensorer, der ligger inden i selve proppen, og den registrerer puls og hjerterytme. Derefter bliver den biometriske information sendt til en applikation, der giver brugeren mulighed for at indtaste ønsket målpuls for workouten. Samtidig kan du indstille headsettet til at spille musik, der er tilpasset til den ønskede puls.

Applikationen vil samtidig skifte musikken ud og tilpasse den til puls og hjerterytme. Det vil dog ikke ske så hurtigt, at det bliver forstyrrende, der vil føst komme et varsel om temposkift.

”Hvis headsettet registrerer, at hjerterytmen afviger fra det ønskede niveau, vil applikationen først sende en advarsel. Hvis man stadig ikke når den ønskede puls, vil musikken blive ændret til en roligere sang,” forklarer Camilla Törnblom til Tech-Test.

Sensorer kan måle alt lige fra hjerterytme til kropstemperatur og kan dermed bidrage til for eksempel at kortlægge barnets søvnmønster ved at sende informationer om kropsvarme, bevægelser og hjerterytme til en smartphone.

Computeren overvåger baby

Men også småbørnsforældre kan nyde godt af Intels fremtidsvision. De har nemlig været med til at udvikle tøj til babyer, der overvåger barnets søvn og sender informationer videre til din pc.

Tidligere i år lancerede Intel en sparkedragt med indbyggede luftvejssensorer. Den har ydermere indbygget en aftagelig skildpaddeformet clips, der via indbyggede sensorer overvåger barnets kropsstilling, aktivitetsniveau og hudtemperatur og sender disse informationer videre til din smartphone.

Camilla Törnblom fortæller, at sparkedragten kan sende både til iOS- og Android- applikationer eller til en speciel kaffekop, der gennem lys på siden viser babyens åndedræt.

”Man kan med andre ord se på sin smartphone og med det samme vide, at alt er ok med barnet. Du kan følge barnets søvnmønster og dermed kortlægge barnets hverdagsvaner. Det kan hjælpe nybagte forældre med at få rutinerne på plads så hurtigt som muligt,” siger Camilla Törnblom.

Men det går lidt videre endnu. For det er også muligt at få en flaskevarmer, der automatisk varmer mælken op, så snart babyen er vågen. Ved hjælp af en sensor registrerer sparkedragten, at barnet er vågen og klar til mad. Den sender automatisk besked til flaskevarmeren, som sørger for at mælken har den rigtige temperatur til barnet.

Teknologi der forbedrer hverdagen

Teknologien bag disse produkter er udviklet i samarbejde med Valencell Inc., der skabte PerformTek Precision Biometrics. Den er baseret på en lille dual-core Intel Edision processor, der trådløst kan koble sig op på hjemmenettet. Den er på størrelse med et sd-kort og bruges i en række produkter, som er ment til at forenkle hverdagen for almindelige mennesker. Blandt andet kan den integreres i babytøj, opladningsprodukter og trådløse enheder.

En ledningsfri hverdag

Det sidste område, som Camilla Törnblom fortæller om, er Intels ønske om at gøre vores hverdag lidt mindre belastet af ledningsrod.

De har nemlig designet en ladeskål, hvor man skal kunne lægge alle sine smarte enheder, så de automatisk bliver ladet op.

”Ikke alene er det så lettere at holde styr på alle smart-enhederne, du bliver også fri for ledningsrodet og den evige jagt på en oplader,” fortæller Camilla Törnblom.

Ladeskålen er omkring 25,5 cm i omkreds og kan oplade flere smarte enheder på samme tid, bare de er placeret i skålen.

Teknologien er baseret på A4WP-teknologien, der er udviklet af Intel, og som giver en trådløs kvalitet til flere smarte og mobile enheder. Det inkluderer alt lige fra smartphones, til håndfri enheder, netbooks og ultrabooks.

Indtil videre er ladeskålen kun lanceret som en design og er ikke tilgængelig i butikkerne. Målet er, at den skal kunne oplade alle smarte og mobile enheder, der findes i huset. Men i øjeblikket fungerer den kun sammen med Intels smarte headset.

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.