Intel vil gøre computeren til en integreret del af dit liv

På IDF 2015 fortalte Brian Krzanich, CEO for Intel, at fremtiden vil komme til at bringe en endnu tættere integration af computere i vores liv end vi hidtil har set

IDF 2015

Ganske kort fortalt går Intels vision ud på, at der er tre områder inden for hvilke vi kommer til at se en markant udvikling af computerteknologi

  1. Sensification, altså det at computere skal kunne reagere på og udtrykke sig ved hjælpe af syn, lyd og følesans.
  2. Smarte og forbundne enheder. Vi kommer til at se enheder, der bringer den digitale og fysiske verden tættere sammen
  3. En forlængelse af dig selv. De fysiske omgivelser bliver levende sammen med dig. Teknologien skal gøre dine digitale oplevelser levende når du oplever den, for eksempel ved hjælp af kropsnær teknologi.

Det kan god være, at det lyder som gammel vin på nye flasker, men hvor vi tidligere har hørt teknologier som disse omtalt men aldrig demonstreret, så fremviste Brian Krzanich eksempler på alle teknologiområder under dagens hovedtale.

Intel fremviste blandt andet Wake-on-Voice, en teknologi de har udviklet sammen med Microsoft, og som gør at f.eks. en laptop kan vågne op, når du taler til den – ikke noget med at du skal klikke på den, næ den skal lytte til hvad du siger.

Intel demonstrerede også deres RealSense teknologi, som gør computere i stand til at opfatte og reagere med omverdenen. Et af de helt aktuelle produkter her er en hotelrobot, som kan bringe ting fra receptionen op til de besøgendes værelser. Den er opmærksom på omgivelserne, støder ikke ind i nogen og afleverer pænt varerne direkte på det korrekte værelse.

Der blev vist mange flere spændende teknologier på dagens keynote, og både dem og de forgående vil vi komme nærmere ind på i fremtidige artikler. For nu vil vi springe over til et nyt produkt fra Intel.

Intels nyeste teknologi

Intel Curie er en helt ny teknologi fra Intel, som Brian Krzanich viste frem på dagen. En meget lille chip som Intel blandt andet forventer kommer til at digitalisere sport. ¨

Under keynoten blev det vist, hvordan denne lille chip, placeret kun 2 steder på en stunt-cykel, kan være med til at vise præcist hvilke tricks cyklen udførte under et stunt, analysere det og give det de korrekte point.

Brian Krzanich forventer at Curie vil blive brugt i mange sportsgrene og på den måde smelte den digitale og fysiske verden sammen.

Det sidste vi lige skal omtale i denne korte artikel er et nyt tv-show som Intel har udviklet i samarbejde med Mark Burnett, CEO fra United Artists Media Group. Et tv-show efter samme koncept som vi har set før, hvor grupper eller individer skal konkurrere mod hinanden.

Men her skal de ikke synge eller danse. Næ de skal udvikle produkter baseret på Intel-teknologi. Programmet kommer til at hedde ”Americas greatest makers” og allerede nu kan udviklere melde sig til programmet. Vinderen af showet løber med den nette sum på 1 million US dollars.

Når travlheden efter IDF 2015 har lagt sig, vil Tech-Test komme med en række artikler, der går i dybden med noget af det, vi har set herovre.

Brian Krzanich

Brian Krzanich fremviste også en prototype på en smartphone som Intel og Google har udviklet i fælleskab. Mobilen er speciel ved det, at den også er en mobil 3D-scanner, og en imponerende en af slagsen.

About Lars Bennetzen 3880 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?