Intels fremtidsvision

Det skal ikke handle om valget mellem to beslægtede teknologier i fremtiden. Intel arbejder hårdt på at smelte dem sammen for os

Intels vision for fremtiden er ganske klar – det bør ikke være nødvendigt at skulle vælge mellem en stor smartphone eller en lille tablet, eller mellem en laptop eller en tablet, eller en laptop eller en Surface. Intel tror på, at det er muligt at smelte disse teknologier sammen, så vi kan vælge en enhed, der kan klare opgaven for os.

Det var en stor del af det budskab som Kirk Skaugen, Senior Vice President, Generel Manager, PC Client Group Intel Corporation leverede på hans keynote d. 5. september her på IFA.

Når Intel, verdens ubetingede største producent af chips, er så interesserede i se apparater smelte sammen, er det ikke så underligt. Intels chips finder vej ned i næsten alt, og når ’Internet of things’ er en forretning, der på verdensplan udgør (for alle der sælger internetopkoblede dimser) i omegnen af 5-7 trillioner dollars, er det ikke så underligt, at Intel gerne vi være dem, der leverer chips til producenterne af de internetforbundne enheder.

Kirk Skaugen demonstrerede under hans keynote en kaffeautomat, som helt automatisk ’ringer hjem’ hvert 15. minut og fortæller hvor meget kaffe, den sælger, hvornår den sælger det, hvilken typer der sælges mest, og ikke mindst, hvordan den har det rent mekanisk.

Det betyder at leverandøren af kaffemaskinen ved, om det kan betale sig at sætte flere kaffemaskiner op, om den skal fyldes op, og ikke mindst om den er tæt på at gå i stykker.

Kirk Skaugen aflivede også lige en myte under hans keynote. Desktop pc’en er langt fra død, de er faktisk i rivende udvikling. Ikke mindst blandt gamere, som han fortalte, at der på verdens plan er omkring 711 millioner af. Så desktop er et stort marked, og ikke et som Intel har tænkt sig at glemme lige med det samme.¨

Efter lidt snak frem og tilbage om de nye 2-i-1 computere, og enheder der skal kunne påtage sig flere opgaver, kom han frem til hans pointe. Enhederne skal kunne påtage sig den opgave, som brugerne ønsker.

Men det kræver en processor, der kan påtage sig opgaven, og den lancerede Intel så, i henhold til Kirk Saugen, i dag. Intel Core M er navnet, og den bliver lanceret under sloganet ”Razor thin laptop meets ultra fast tablet”.

Intel Core M er kun den anden generation af Core-processorer fra Intel, og den er baseret på 14 nm teknologi.

Kirk Saugen fortalte, at den nye Intel Core M gør det muligt med op til 50 procent bedre ydelse og 40 procent hurtigere grafiks ydelse, i forhold til den sammenlignelige tidligere Core processor.

“Oprindeligt var Moores lov noget, vi brugte til at drille hinande med. Men nu er den blevet en udfordring som vores ingeniører kæmper for at opfylde,” slutter Kirk Saugen.

About Lars Bennetzen 4193 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.