Internettet 2014 i tal

Akamai har netop offentliggjort deres ’State of the Internet’-rapport for fjerde kvartal 2014, der i nøgletal viser hvordan Internettet så ud sidste år

Akamai

Akamai, der udbyder Content Delivery Network-services, tager også pulsen på internettet, og deres rapport ‘State of the Internet’, er baseret på data fra Akamai Intelligent Platform. Rapporten giver lokale nøgletal for forbindelseshastighed, udbredelse af bredbåndsforbindelser, 4K-parathed, udbredelse af IPv6 samt statistik om it-angreb og nye it-risici.

Det følgende danske og nordiske nøgletal fra rapporten.

Gennemsnitlige forbindelseshastigheder:

Norge, Danmark og Finland har alle gennemsnitlige forbindelseshastigheder på over 10 Mbps i sidste kvartal og kvalificerer sig dermed til kategorien ’high broadband’.

Danmark oplever den største vækst i bredbåndsforbindelser sammenlignet med Q3 med en vækst på 3,5 pct. Generelt er væksten i udbredelsen af bredbåndsforbindelser faldet en smule globalt med 0,7 pct. i forhold til Q3 til en global udbredelse på 59 pct. Danmark er i front med 92 pct. kun overgået af Bulgarien, Sydkorea og Schweiz.

Danmark oplever den største vækst inden for ’high broadband’ (>10 Mbps)-tilslutning sammenlignet med sidste kvartal med en vækst på 15 pct., hvilket er langt højere end andre lande globalt. I fjerde kvartal havde Danmark en bredbåndstilslutning (adoption rate) på 44 pct.

Mobil netværkstilslutning

I både Sverige og Danmark nåede 97 pct. af alle forbindelser fra mobile bredbåndsforbindelser en hastighed på over 4 Mbps.

4K-parathed

Akamai har målt, hvor godt et lands forbindelser møder kravene til 4K/Ultra-HD, som kræver bit-rates på over 10 Mbps. Danmark ligger på 13. pladsen globalt: 21 pct. af forbindelserne er (>15 Mbps) hvilket er en forøgelse på 50 pct. siden sidste år. Det betyder, at Danmark halter efter Sverige, der har en ”4K-parathed” på 31 pct.

Cyberangreb og sikkerhed

Akamai har samlet angrebstrafik fra 199 unikke regioner. Kina står for 41 pct. af al angrebstrafik, hvilket er mere end tre gange så meget som fra USA (13 pct.). I Q4 kom Tyskland med på top 10-listen over lande, hvorfra der udgår angrebstrafik(1,8 pct.). Rapporten viser også en forøgelse på mere end 20 pct. i DDOS-angreb i forhold til Q3.

Om Akamais ‘State of the Internet’-rapport

Hvert kvartal offentliggør Akamai sin ’State of the Internet’-rapport. Rapporten præsenterer data samlet på tværs af Akamai Intelligent PlatformTM omkring angrebstrafik, bredbåndsudbredelse, mobilforbindelser og andre emner relateret til vores brug af internettet samt tendenser i brugen af data over tid.

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?