iPhone 6s og 6s Plus endelig til Danmark

I morgen er det så dagen, hvor de efterspurgte iPhones bliver sat til salg i Danmark. Til priser på mellem 5.800 og 8.500 koster er det langt fra billige smartphones, Apple nu sender på gaden

iPhone 6s

Når Apple sender nye produkter på gaden går det sjældent stille af sig, og heller ikke denne gang. De nye iPhone 6s og 6s Plus er allerede de bedst sælgende smartphones fra Apple, med mere end 13 millioner solgte enheder på bare de tre første dage efter lanceringen.

Nu slipper Apple så mobilerne løs på yderligere 40 landes markeder, og ifølge Apple vil de kunne købes i mere end 130 lande ved årets udgang.

Apples smartphones har en næsten mytisk tiltrækning hos brugerne, der typisk forventer nyskabelser og vanligt flot design.

Med iPhone 6s og 6s Plus ser det da heller ikke ud til at Apple skuffer. De er udstyret med det helt nye Multi-Touch interface med 3D Touch, en teknologi der gør, at smartphonen kan mærke, hvor hårdt du trykker på skærmen.

Apple har også introduceret deres nye Live Photos, som skulle give liv til still-billeder, og dermed gøre dem til langt mere end bare fastfrosne billeder. Det er en teknologi vi glæder os til at se i praksis, den lyder utrolig spændende.

Herudover er de nye smartphones udstyret med et 12 megapixel iSight-kamera (jeps, der kom lige endnu et ’i’ ind fra sidelinjen), et 5 megapixels FaceTime HD-kamera med Retina Flash, og Apples egen A9-processor.

Apple fortæller, at de nye iPhones er udviklet med det stærkeste glas på nogen smartphone, og aluminium i 7000-serien, den samme legering, der bruges til rumfartøjer.

Hvor Apple dog aldrig har været ret innovative er prisen. Deres smartphones har altid været blandt de dyreste, der findes på markedet, og den tendens er ikke ændret med de nye smartphones.

iPhone 6s får en pris på 5.799 kroner for 16GB modellen, 6.699 kroner for 64GB modellen og 7.599 kroner for 128GB modellen. Den store iPhone 6s Plus kommer til at koste 6.699 kroner for 16GB modellen, 7.599 kroner for 64GB modellen og 8.499 kroner for 128GB modellen.

Dermed har vi nu smartphones, der koster det samme som ret kraftfulde laptops, men som stadig kan ligge i din inderlomme.

Det bliver spændende at se, hvor godt de nye modeller kommer til at sælge i Danmark – vores gæt er: Utrolig godt. Apple har en stor fan skare i Danmark.

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?