iPhone-botnet takket være Windows

Forskere er klar med en samling af hackede og kontrollerede iOS-enheder.

Bare fordi iOS endnu aldrig er blevet hacket, er der ingen grund til at tro, at det ikke er muligt at hacke en iPhone, det skriver Wired.com i dag.

En gruppe forskere fra Georgia Tech har samlet de dele, der skal til for at bygge en fuldt kontrolleret samling af hackede iOS-enheder, og det på trods af Apples strenge krav til software der installeres på iPhones og iPads. Det svage punkt – deres forbindelse til Windows.

Wired.com skriver, at forskerne ikke alene har skabt en fungerende sårbarhed til det mobile operativsystem, de har også identificeret en stor portion af malwareinficerede Windows-computere, omkring 23 procent af de testede maskiner, der jævnligt forbinder sig til en iOS-enhed.

Resultaterne bliver offentliggjort i næste uge, og det bliver spændende at følge med i, hvad det kommer til at betyde for iOS og iTunes til Windows.

Den fulde artikel på Wired.com kan læses her.

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.