Japansk hotel drives af robotter

Naturligvis skulle det være japanerne der er de første med et hotel, hvor alle medarbejdere er robotter

robotter

Ja ok – det er ikke et helt almindeligt hotel, I Sasebo i Japan er der et hotel, der kaldes for ”Det mærkelige hotel” eller ”Henn-na Hotel”, som er et såkaldt overnatningshotel, altså et af de hoteller, hvor folk typisk sover en enkelt nat.

Det spændende ved dette hotel er, at det er drevet af robotter for at øge effektiviteten og reducere omkostningerne.

Når du kommer ind på hotellet, så er det for eksempel en dinosaur, der modtager dig (bevares den har butterfly på, men alligevel). Din bagage bliver båret op til dig rum af en robotvogn og selv dit værelse bliver rengjort af en robot.

dinosaur robot

Nogle af robotterne er udformet, så de ligner mennesker, andre dinosaurusser og andre igen er maskiner med bygget til f.eks. at flytte på kufferter.

robot menneske
robot

Nogle af de teknologier, der bruges, er ansigtsgenkendelse så robotter kan genkende og hjælpe gæsterne, og det er ansigtsgenkendelse der låser døren til værelset op.

I typisk japansk stil så går det lidt galt, når du først kommer ind i rummet, hvor det er små nuttede robotter, der hjælper dig med at tænde lyset, justere temperaturen eller ringe til Room Service.

Det kan godt være det lyder mærkværdigt, men undertegnede kan ikke vente på at den slags hoteller kommer til Danmark – det bliver bare for sjovt.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?