Kæmpe skærme med høj opløsning fra AOC

To nye 32” skærme fra AOC har set dagens lys, begge leverer billeder i UHD i 4K-opløsning og har integreret Flicker Free-teknologi fra AOC

U3277PQU

Skærmen til din computer vokser hele tiden, og 32” er ved at være den nye størrelse for computerskærmen. Men samtidig er der sket meget med opløsningen og billedkvaliteten, hvilket har været nødvendigt for at sikre, at billederne på de store skærme også står klart og skarpt.

De to nye skærme fra AOC har således begge både UHD- og QHD-opløsning. AOC U3277PQU har en imponerende opløsning på 3.840 x 2.160 og et AHCA-IPS-panel, mens AOC Q3277PQU nøjes med den lidt mere beskedne, men stadig flotte, opløsning på 2.560 x 1.440 i et AMVA-panel.

Skærmenes størrelse kunne tyde på, at de primært er rettet mod det professionelle segment så som fotografer, hard-core gamere og designere, men faktisk så mener AOC selv, at skærmene også er til private brugere.

Selv hvis du ikke har et 4K-grafikkort, så kan du stadig nyde en meget høj billedkvalitet. AOC Q3277PQU har, som nævnt, et QHD AMVA-palen og leverer en QHD-opløsning på 2.560 x 1.440, hvilket giver en langt højere pixeltæthed, end du ser hos mange fuld HD-skærme i samme størrelse.

De store skærme indbyder til at have mange programmer aktive på skærmen på samme tid, og for at udnytte det store skærmareal, har AOC udstyret skærmene med funktioner som Picture-in-Picture og Picture-by-Picture i skærmene. Disse teknologier gør det muligt at se billeder fra to forskellige kilder på samme tid.

Begge skærme har da også Flicker Free-teknologi, som skulle være med til at mindske belastningen på øjnene, hvilket hurtigt kan opstå hvis du bruger lang tid foran en skærm.

De to skærme kommer på gaden her i august, og priserne er på 7.500 kroner og 4.500 kroner.

Q3277PQU
U3277PQU

Det kan være svært at se forskel på de to skærmen. Men skærmen til venstre er Q3277PQU mens den til højre er U3277PQU.

About Lars Bennetzen 3837 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?