Kompakt og hårdført mini-usb-drev fra Freecom

Freecom har lige sendt et mini-SSD til deres familie af Tough Drive. Freecoms Mini Tough Drive SSD er robust, pænt design og designet til at være hurtigt og pålideligt

Freecom Mini Tough Drive

Som navnet antyder, er Freecoms nye mini-ssd mere hårdfør end de traditionelle transportable drev. Det er opbygget om en intern anti-shock-ramme, og overfladen er udført i ridse, støv og vandtæt silikone, der giver et bedre greb for brugerne.

Indpakningen er IP55 godkendt, og da det ikke har nogle bevægelige dele, tåler det ifølge Freecom at blive tabt fra op til 4 meters højde.

Samtidig skulle SSD-teknologien give markant bedre ydelse. Freecom lover at Mini Tough Drive SSD vil give læsehastigheder på op til 430 MB/s og skrivehastigheder på op til 380 MB/s (det gælder så for 256 GB PRO versionen). Samtidig er drevet stille, da det ikke er nødvendigt med en blæser i et SSD.

Størrelsen er på sølle 170 x 87 x 5,3 mm, og vejer kun 54 gram, og drevet har endda integreret et usb 3.0 kabel.

Freecom har ikke opgivet en dansk pris på drevet endnu, men det kommer i to forskellige versioner, en på 128 GB og en på 256 GB, der i England koster £109 hhv. £209.

About Lars Bennetzen 4014 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?