Kvantefysik i dit næste tv

LG er nu på vej med et 4K Ultra hd-tv med quantum-dot-teknologi. Større farveområde og forbedre farvemætning er på vej lover LG

Quantum dot

Den nye type tv fra LG har fået tilføjet en quantum dot-film af nanokrystaller foran baggrundsbelysningen i lcd-skærmen, hvilket skulle forbedre både farve og lysstyrke.

De 2-10 nanometer små quantum dots udsender ekstraordinære levende farver, så farverummet stiger med over 30 procent i forhold til en almindelig lcd-skærm. Dette er bl.a. ideelt for indhold i 4K-opløsning. Den exceptionelt brede farveskala i quantum dot-teknologien tilføjes til de eksisterende egenskaber i LG’s IPS-paneler, som naturlig farvegengivelse og brede betragtningsvinkler, hvilket tilsammen giver nyt liv til lcd-teknologien.

“Quantum dot tager lcd-teknologien til et nyt niveau med sin fremragende farvegengivelse, siger Erik Åhsgren, Nordisk produktspecialist for Home Entertainment i LG Electronics.

“Når vi i løbet af 2015 tilføjer et 4K ultra hd lcd-tv med quantum dot-teknologi til vores eksisterende sortiment af prisbelønnede OLED-TV og traditionelle lcd-tv, ender vi i den unikke position at kunne tilbyde markedets mest innovative og varierede tv-udbud, hvilket skaber større valgmuligheder for forbrugerne.

LG’s 4K ultra hd-tv med quantum dot bygger på miljøvenlige teknologier, der er helt fri for cadmium og andre giftige tungmetaller.

About Lars Bennetzen 3961 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.