Lækkede kendisbilleder bekymrer danskerne

Hackerangreb på store virksomheder og lækkede intimbilleder af kendte mennesker, får hver fjerde dansker til at bekymre sig over, hvordan de skal beskytte deres private data. Det viser en befolkningsundersøgelse foretaget af Epinion for it-sikkerhedsfirmaet BullGuard. Brug din sunde fornuft, lyder det fra eksperten

bullguard

Lindsay Lohan, Jennifer Lawrence, Pamela Anderson, Kate Upton, Kirsten Dunst, Scarlett Johansson, Mila Kunis og Christina Aguilera. Udover at være feterede Hollywoodstjerner har disse kvinder det til fælles, at de har prøvet at vågne til nyheden om, at deres intime privatbilleder er blevet lækket og nu florerer på internettet. En befolkningsundersøgelse, foretaget af Epinion for sikkerhedsvirksomheden BullGuard, afslører, at historierne om de hackede kendisbilleder skaber øget bekymring hos 25 pct. af danskerne for, hvordan de beskytter deres private filer mod hackere.

”Flere og flere danskere tager de fleste billeder med smartphonen, og de ryger lynhurtigt op i ’skyen’, uden der tænkes videre over det. Hackerangreb kan da også være en svær størrelse at forholde sig til, og for mange mennesker er det måske ikke noget, man tager aktivt stilling til i hverdagen. Men det er helt naturligt, at når man hører om så mange kendte personer og virksomheder, der bliver ramt, så kommer det tættere på, og truslen bliver mere håndgribelig,” siger Michael Boesen fra it-sikkerhedsfirmaet BullGuard.

Beskyttelse og sund fornuft sikrer dit privatliv

For mange kan det virke som en jungle, når der skal navigeres sikkert på nettet. For hvornår er det lige, at man kommer til at trykke på den forkerte knap, det forkerte link eller svare på den forkerte mail, som resulterer i, at hackerne pludselig har adgang til hele dit bibliotek af private billeder og personfølsomme oplysninger?

”Det nemmeste vil selvfølgelig være at lade være med at gemme intime billeder på usikre cloudtjenester eller harddiske, der er forbundet til internettet. I bund og grund kommer man langt med sin sunde fornuft. Når det så er sagt, så findes der naturligvis også nogle softwareløsninger, som holder hackerne ude af dine biblioteker,” siger Michael Boesen og fortsætter:

”Hvis du eksempelvis får stjålet din computer eller eksterne harddisk, så kan du jo også risikere, at dine data havner de forkerte steder. Derfor kan det give god mening med en cloudbaseret løsning fra en sikker udbyder, hvor filerne opbevares sikkert, og hackerne ikke kan få adgang.”

Michael Boesen har fire tommelfingerregler for at holde hackere væk fra dine personlige data:

  • Lad være med at besvare eller klikke på links i mails fra folk, du ikke kender.
  • Beskyt dit Wi-Fi-netværk med et sikkert kodeord, der består af både tal og store og små bogstaver.
  • Anskaf dig et godt antivirusprogram.
  • Brug kun sikre cloudbaserede tjenester fra sikkerhedsudbydere.

Fakta om undersøgelsen

Befolkningsundersøgelsens data er indsamlet gennem Epinions befolkningspanel på vegne af BullGuard. Undersøgelsens data er baseret på besvarelse fra 1.000 respondenter i aldersgruppen 18-75 år tilsvarende den danske befolkning i forhold til alder, køn, uddannelse og geografi. Dataindsamlingen fandt sted i perioden 12. – 21. marts 2015 via en online spørgeskemaundersøgelse gennem Epinions paneler.

Så mange danskere er blevet mere bekymrede for hackerangreb oven på historierne om de hackede kendisser og virksomheder:

  • Hele befolkningen: 25%
  • 18-35 årige: 27%
  • 36-55 årige: 22%.
  • 56-75 årige: 285.
  • Mænd: 22%
  • Kvinder: 29%
About Lars Bennetzen 4014 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?