Lastvogn og F1-racerbil i teknologistunt

Når Lotus F1 og EMC indgår samarbejde, sker der noget - intet mindre end en verdensrekord rent faktisk

EMC Lotus F1

Hvad har en 18-hjuls lastbil og en F1-racerbil med hinanden at gøre?

Åbenbart ret meget, for it-giganten EMC og Lotus F1 har valgt at fejre deres samarbejde ved at sætte en verdensrekord, hvor de to ingredienser indgår i en skøn blanding.

Verdensrekorden består i, at en 18-hjuls lastbil laver et flyvehop på godt 25 meter. Samtidig kører en F1 racerbil (jeps, en Lotus) ind under den flyvende lastbil. Det hele blev naturligvis foreviget på video, og du kan se videoen herunder. Her på Tech-Test håber vi, at den scene blev klaret første gang, eller at de havde ekstra af såvel biler som chauffører.

Selve samarbejdet handler om, at EMC skal levere den teknologi, der skal levere den teknologi, der skal være med til at indfri holdets ambitioner om at vinde vedensmesterskabet i Formel 1, altså den nødvendige it-teknologi. Vi regner stærkt med, at Lotus har godt styr på selve bilen, og at EMC ikke skal hjælpe på den front.

I pressemeddelelsen lyder det at:

“Moderne teknologier byder på et hav af muligheder for processoptimering og øget effektivitet – også i motorsportsverdenen. Et vigtigt punkt på dagsordenen er “Big Data”, et begreb som mange snakker om uden helt at vide, hvad det indebærer. I Formel 1 betyder Big Data, at Lotus kan finde nye konkurrencemæssige fordele i anvendelsen af alt den data, en bil genererer i løbet af et løb. Et enkelt Formel 1-løb genererer mere end 1,5 milliarder ‘styk’ data. Lotus-bilerne er udstyret med 240 sensorer pr. bil, og hver bil afgiver mere end 25 MB data pr. runde. Evnen til at indsamle den data og analysere den hurtigt og effektivt vil blive en afgørende faktor i de fremtidige løb.” http://www.youtube.com/watch?v=TVBcEg6klJI 

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.