Lavprismobil fra Huawei

Nu sender Huawei en lavprisversion af deres nyeste flagskib, P8, på gaden. P8lite bliver navnet og prisen er trykket helt i bund

Huawei p8lite

Det er ikke så længe siden Huawei sendte deres P8 på gaden, og den har dårlig nok ramt de danske butikker før Huawei sender en lavprisversion af den på gaden.

P8lite er navnet på den nye smartphone fra den kinesiske telegigant, og på trods af at prisen er presset helt ned på 2.199 kroner, så lover Huawei at det stadig er en smartphone i høj kvalitet og med masser af funktioner.

P8lite er således udstyret med et 13MP kamera der har en 7cm mikrolinse og et 28mm vidvinkel objektiv for at sikre at billederne bliver gode, selv under svære forhold.

Selve softwaren der styrer kameraet har også fået nogle af de funktioner vi kender fra Huaweis store modeller. Blandt andet den funktion de kalder for multi-fokus. Det vil sige at du kan tage et billede, og efterfølgende selv bestemme, hvor fokus skal være.

P8lite har også overtaget funktionen med at dobbeltklikke på volumenknappen for at tage et billede. Dette skulle ske på 1,2 sekunder, og mobilen behøver ikke være låst op.

Hører du til blandt de personer der elsker at tage selfies, og gerne vil gøre dig selv godt, så har P8lite fået indbygget funktionen ’I Shine’, som automatisk genkender ejeren af mobilen og forskønne personen ved at reducere rynker (ja tak, siger undertegnede) og give dig større læber (oh the horror – andre der ser Angelina Jolies skræmmende store læber foran sig?).

Nå ja, du kan også indstille kameraet til at gøre brug af smiledetektor, så kameraet automatisk tager billedet, når alle på billedet smiler (tålmodighed, anyone?)

Der bliver også lovet en rigtig god 4G-dækning, da P8lite har dobbeltantenne som sørger for, at det bedste mulige signal altid vælges.

P8lite har en vejledende udsalgspris på 2.199 kr. og sælges bl.a. hos Telia, Call me, TDC, Telmore og Elgiganten fra uge 22.

Fakta om Huawei P8 Lite

 • 7,7 mm tynd
 • 5” HD IPS touchskærm med 1280 x 720 opløsning.
 • 13 MP bagkamera og 5 MP frontkamera
 • Intuitiv selfieforbedrende kamerafunktion
 • Lynhurtig 4G forbindelse med downloadhastigheder op til 150Mpbs
 • Dobbeltantenne der sikrer stærk forbindelse selv i omgivelser med dårlig dækning
 • 2200mAh batteri
 • 1,2 GHz Kirin 620 Octa-Core 64-bit chipset processor
 • 2 GB RAM
 • GTS-teknologi som automatisk vælger den passende processorkerne og således
 • Hi-Fi lydkvalitet fra højtaleren
 • HDR lydoptagelse, der reducerer støj og sikrer højkvalitetslydoptagelser
About Lars Bennetzen 4014 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?