Lenovo Danmarks største pc-leverandør

I følge tal fra IDC fører Lenovo nu på tværs af alle kategorier, efter en vækst på 62 procent indenfor forbrugercomputere

Det går godt for Lenovo i Danmark. Deres vækst i Danmark har de sidste to år har været imponerende, og helt nye tal fra IDC viser, at Lenovo nu er Danmarks største pc-leverandør.

IDC-tallene viser at Lenovo har fortsat væksten i Danmark på tværs af pc-segmentet i årets andet kvartal, og det betyder, at de nu kan pryde sig med titlen som nummer et inden for forbrugercomputere. Dermed har Lenovo gjort rent bord indenfor pc-kategorierne. De er nemlig også den største leverandør inden for erhvervscomputere, bærbare og stationære computere.

I årets andet kvartal har Lenovo Danmark haft en vækst på 62,4 procent på markedet for forbrugercomputere. I følge IDC betyder det, at de nu lægger yderligere afstand til konkurrenterne med en markedsandel på 23 procent, hele 4 procentpoint over forbrugermarkedets nummer to. Samtidig har Lenovos udvikling trodset en nedgang på 9,1 procent i markedet for forbrugercomputere.

I en pressemeddelelse fortæller Lenovos danske direktør, Jørn Rønning, at deres fokus på pc-området og deres klare strategi er blevet en succes, både på verdensplan og i de lokale markeder.

”Vi tilskriver en stor del af væksten kombinationen af den varme modtagelse af vores tablets og bærbare computere – især multimodeprodukterne Yoga, Flex og Miix – med hårdt arbejde, fokus og engagement fra vores medarbejdere. Med dette resultat er vi godt stillet i forhold til at opnå flere tilsigtede udvidelser på andre områder i en nær fremtid,”  siger Jørn Rønning.

Lenovo fastholder sin førerposition på pc-markedet i Danmark med en samlet markedsandel på 32,5%. Lenovos markedsandele inden for erhvervs-pc’er er 40%, bærbare pc’er 33,9% og stationære computere 28,5%.

 

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.