Lenovo Yoga Tablet 2 Pro, tablet og projektor i en

Yoga tablet-serien fra Lenovo er flot og funktionelt designede, og så har Lenovo lige sneget en projektor med ind i mikset på deres 13,3” nye tablet – fantastisk ide

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

Vi har tidligere berømmet designet af Lenovos Yoga tablets, og Yoga Tablet 2 Pro skal have de samme roser. Det er et skønt design hele vejen igennem. Den indbyggede fod vedbliver med at være en lille genistreg, den gør at du kan placere din tablet på utrolig mange måder.

Primært betyder den indbyggede fod, at du kan få en hældning på din tablet, så du kan placere den i den perfekte betragtningsvinkel, uanset om du vil have den relativ flad, når du skal skrive på den, eller ret opretstående, for eksempel når du arbejde med dokumenter og lignende på den.Nå ja, og så er det også muligt at hænge Yoga Tablet 2 Pro op på væggen. Foden kan nemlig slås helt op, og da den er forsynet med et stort hul, er det let at få hængt din tablet op på væggen. Den 13,3” store skærm gør, at rigtig mange vil kunne se indholdet af skærmen.

Designet skal virkelig have masser af roser med herfra redaktionen. Ikke mindst fordi den del af tabletten som foden er monteret på, også fungerer som et godt holdepunkt når du håndterer din tablet, og så er det også her Lenovo har monteret de to højttalere og subwooferen.

Indbygget projektor

En anden genistreg som Lenovo har begået er at integrere en projektor i den runding foden er monteret på. Projektoren kan slås til via en knap lige ved siden af linsen, og så kan du justere skarpheden med en skyder under linsen.I starten troede vi ikke at projektoren kunne give et ret stort billede. Men det viste sig, at vi tog fælt fejl. Billedet kan faktisk blive hele 50”, hvilket er et anseeligt stort billede. Projektoren stiller sig selv nogenlunde skarpt, så det er kun de sidste finjusteringer du selv er nødt til at gøre med skyderen under linsen.

Pludselig får denne tablet en helt ny dimension, den er stor nok til fungere som en erstatning for en laptop, den vejere ikke ret meget og så kan den endda fungere som projektor, så du altid kan vise din præsentation, også selvom der ikke er en projektor når du kommer frem til dit møde (eller du kan se film med hele familien – det er jo så en bonus).

Det eneste lille klagepunkt vi har her, er at det kræver et ret mørkt rum. På grund af den ringe størrelse, så er der ikke så meget power på den indbyggede projektor, men med lidt mørkelægning, så har du en god projektor.

Der er et par ekstra funktioner som giver projektor og tablet lidt ekstra værdi. Du kan vælge at slå ’Sketchpad’ til, med den kan du tegne direkte på din præsentation, hvilket er en fin måde at fremhæve elementer i præsentationen på.

Du kan også vælge om projektoren skal vise hele skærmbilledet eller køre i dual-screen mode, hvor det kun er det aktive vindue (når projektoren starter) der bliver vist. På den måde kan du have notater og lignende kørende på resten af skærmen, men du stadig kan køre en præsentation. Lenovo har virkelig tænkt sig om her, projektorfunktionen virker rigtig godt.

Begrænset mængde af installerede apps

Det glæder os rigtig meget, at Lenovo har valgt at begrænset mængden af installerede apps på denne tablet. De apps der er på den giver god mening, og tilfører yderligere værdi til Yoga Tablet 2 Pro.

Der er for eksempel en Security HD app, som kan optimere tablettens ydelse. Den har også indbygget en Ad Blocker, som scanner dine apps for reklamer og giver dig muligheden for at blokere for dem.

Den funktion vi dog blev mest glade for var ’Permissions’. Her kan du tydeligt se, hvad dine apps har fået lov til. Hvem få for eksempel sende sms’er, se dine kontakter og meget mere. Det der gør den ekstra god er, at du faktisk kan bremse disse apps fra at få lov til at gør ting du ikke ønsker.

Fin ydelse acceptabel lyd

Yoga Tablet 2 yder fint, men det er ikke her den får os til at falde på halen af begejstring. Det samme gælder om lydkvaliteten. De to højttalere og den indbyggede subwoofer antyder at den burde give en ret god lyd, men den lader en del tilbage at ønske.

Når der er en subwoofer, så lytter vi med det samme efter bas i lydeffekter og musik, men selvom vi gik ind i den medfølgende Dolby app og optimerede lyden der, så fik vi i bedste tilfælde kun en acceptabel lyd, og det var lydt surt – vi havde håbet på mere.

Ydelsen er langt fra dårlig, men den er heller ikke noget der får os helt op at ringe. Vi testede tabletten med vores standard benchmarksprogrammer, Vellamo, AnTuTu, BenchIt og AndeBench Pro, som måler både hvor god den er til internetsurf, spille spil og naturligvis knuse tal.

Vellamo-testen viser at det er en rigtig god tablet når det kommer til internetsurf, faktisk tæt på at være den bedste vi har set, men det er også det eneste sted vores benchmark giver høj score til Yoga Tablet 2 Pro. Alle andre benchmarks viser en ganske jævn ydelse for tabletten.

Den er dog ret god når det kommer til 3D-testen. Her klarer den ikke mindre end 22,27 fps, hvilket er en fin score.

En fin ydelse der ligger lidt over middel, men den når ikke helt op i toppen af poppen når det kommer til ydelse.

Opsamling

Det er svært ikke at være begejstrede når man får så spændende et produkt mellem hænderne. Yoga Tablet 2 Pro er en tablet der uden problemer ville kunne erstatte en tablet for den rejsende forretningsperson. Ikke alene vejer den betragteligt mindre, den har også en super god skærm, og indbygget projektor.

Alt vi nu mangler er et godt Bluetooth-tastatur eller et cover med indbygget tastatur, og så ville den uden problemer blive vores foretrukne arbejdsredskab i en travl hverdag.

Vi er begejstrede.Produktinformation

Navn: Lenovo Yoga Tablet 2 Pro
Operativsystem: Android 4.4 KitKat
Skærmstørrelse: 13,3”
Skærmopløsning: 2560 x 1440 pixels
Skærmtype: IPS
Processor: Intel Z3745 Quad Core 1,86 GHz
Lager: 32GB indbygget
Netværk: 802.11 a/b/g/n
Bluetooth: 4.0
Webcam: 8 MP bagpå, 1,6 MP foran
Batteri: Levetid op til 15 timer
Dimensioner: 333 x 223 x 12,6 mm
Vægt: 950 gram
Pris: Set til kr. 3.999 kroner
Mere information hos Lenovo

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Super design, genial ide med den indbyggede projektor, noget der virkelig trækker op i bedømmelsen. Lyden og den jævne ydelse trækker godt nok lidt ned, men helt generelt vil vi bedømme denne tablet til at være en af de mest spændende vi endnu har testet.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.