Nu bliver det let at lave grafik til sociale medier

Billeder og grafik fanger på de sociale medier, og nu vil Adobe hjælpe os alle med at lave spændende indhold som fanger og engagerer flere

Adobe Spark

Det kan være rigtig svært at blive hørt eller set på de sociale medier. Tusindvis af opslag og spændende sider fanger konstant vores opmærksomhed, og derfor kæmpes der en brav kamp for at sikre opmærksomheden på de sociale medier.

Adobe er nu klar med deres værktøj, Adobe Spark, som kan hjælpe dig med at skabe nyt, spændsende og engagerende indholds til f.eks. Facebook og Instragram.

Adobe Spark er en gratis web-app, også kaldet en browserbaseret app, der hjælper brugeren til at designe opslag (post) på de sociale medier, sider der kan linkes direkte til og ikke mindst videoopslag som du på samme måde kan dele og linke til.

Hvis du ikke gider sidde foran din laptop eller computer og nørkle med at lave sider og opslag, så kan du hente de tre apps, Spark Post, Spark page og Spark Video (tidligere Adobe Post, Adobe Slate og Adobe Voice), som kan bruges på din iPad eller iPhone.

Navnene siger hvad de er rettet mod, og fælles for både de tre iOS-apps og for Web-app’en er, at de ikke kræver nogen form for viden om design af opslag, sider eller videoer. Brugeren bliver guidet igennem hele processen.

Fungerer bedst på tabletten

Her på redaktionen kunne vi ikke lade være teste de fire apps, og vi blev faktisk rimelig imponerede over hvor lette de var at gå til.

Bevares – når du arbejder med faste skabeloner, så er det begrænset hvor stor en forskel, specielt de forskellige sider kan have, men uanset hvad – så er resultatet faktisk ret flot.

Fælles for alle er, at du arbejder ud fra skabeloner, og at du bliver guidet godt igennem opstillinge af dit opslag, side eller video.

Du vælger mellem en række temaer, og du kan utrolig let justere på tekstformat, billed, animationer og lyd.

Alt er let og intuitivt – hvis du altså bruger apps til tabletten. Selvom du kan nøjagtig det samme på din computer som på din tablet, så er brugergrænsefladen på tabletten bare bedre, lettere at gå til, og bare mere intuitiv.

Vi endte hurtigt med at foretrække de tre apps på vores tablet, frem for at bruge web-app’en.

En af de ting vi virkelig godt kunne lide var det inspirationsgallery der er med. Hvis du ikke lige ved, hvordan du kommer i gang, så lad dig inspirere af nogle superspændende sider, opslag og videoer.

Det er så også her det er langt lettere at bruge tabletten, for her fremgår det klart, at man kan tage og lave et ”remix” af de inspirationer der er. Det vil sige, brug dem og gør dem til dine egne.

Den del fandt vi aldrig i web-app’en, og det var surt.

Skal klart bruges

Men der er helt sikkert ingen tvivl herfra. Disse apps vil klart gøre livet lettere for de mange der gerne vil lave spændende og engagerende opslag på de sociale medier. At de samtidig er gratis gør kun tingene bedre.

Vi forventer helt sikkert at vi kommer til at bruge Adobe Spark her på redaktionen. Men et godt råd, når du søger efter billeder gennem programmet, så skal du lige være sikker på at du rent faktisk godt må bruge dem.

Du kan læse meget mere om Adobe Spark her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2748 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart