Lightroom får markant opgradering

Adobe lancerer nye versioner af det populære fotoredigeringsprogram Lightroom. Lightroom CC bliver del af abonnementstjenesten Adobe Creative Cloud Photography plan, som også inkluderer Photoshop CC, cloud-funktioner og mobile tjenester

Adobe lightroom

Med den nye version af Lightroom CC og Photoshops magi giver Adobe Creative Cloud Photography fotografer mulighed for at omdanne deres fotografier til flotte og iøjefaldende billeder, samt for at synkronisere billederne på deres iPad, iPhone eller Android-enheder og nemt dele dem på sociale medier. Med de nye funktioner gør Adobe Creative Cloud Photography professionelle redskaber tilgængelige for alle, der elsker at fotografere – uanset om de har en smartphone eller et DSLR-kamera.

Rediger billeder 10 gange hurtigere

Den nye version af Lightroom CC indeholder bl.a. en HRD Merge-funktion, der giver mulighed for at kombinere billeder taget med forskellige eksponeringsindstillinger, samt en Panorama Merge-funktion, der kan samle flere billeder til et enkelt panoramabillede.

Lightroom CC har desuden fået ansigtsgenkendelse til hurtigere og nemmere kategorisering af billeder af familie og venner samt nye GPU-forbedringer, der gør billedredigering op til 10 gange så hurtigt som før.

Lightroom CC indeholder også en helt ny videofunktion, så man kan lave slideshows med redigerede billeder, videoer, musik og andre effekter som panorering og zoom. De kreative præsentationer kan nemt og hurtigt deles på sociale medier som Facebook, Flickr og Instagram.

Adobe lancerer også Lightroom 6, der indeholder samme nyheder som Lightroom CC, men som ikke indeholder Cloud- og mobil-funktioner og Photoshop CC.

Priser og tilgængelighed

Lightroom CC vil være tilgængelig i Creative Cloud Photography plan, der koster 93 kr. om måneden eller Creative Cloud Complete plan til 462 kr. pr. måned.

Lightroom 6 kan downloades fra Adobe.dk som enkeltprodukt til PC/Mac til 975 kr.

Har man en ældre version af Lightroom, kan man nøjes med en opgradering til Lightroom 6 for 550 kr.

Læs mere om Adobe Lightroom her.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?