Lille kæmpe-harddisk fra Western Digital

Giganten indenfor hardiske sender nu en ny harddisk på gaden – lille af format, stor af kapacitet

My Passport Ultra

I dag kommer den nye My Passport Ultra fra Western Digital, WD, på gaden i Danmark, hvilket i øvrigt er samtidig med at WD også frigiver deres nye backup software.

My Passport Ultra er ment som et designprodukt, hvilket betyder at WD har produceret den i de fire forskellige farver, hvid, sort, blå og hindbærfarvet. Samtidig har WD fremstillet fem forskellige Grip Packs, som er en gummiliste der giver et godt greb om disken. Disse Grip Packs findes i farverne lyserød, vinrød, himmelblå, røgfarvet og skiffergrå.

Men for at gøre farveorgiet komplet, så har WD også lavet USB 3.0-kabler i forskelige farver. Personligt synes vi her på redaktionen at det er lidt pjat med så mange farver til en ekstern harddisk – den skal jo alligevel ikke ses, men gemmes væk.

Nuvel, nu er den på gaden, og der kan gemmes hele 2TB på den. Størrelsen er angiveligt så lille at den kan være i en lomme, og hvis WD lever op til deres vanlige kvalitet, så vil den både være stabil, robust og lynhurtig. Vi glæder os til at få fingre i en for at teste den.

Den findes både i en pc og en Mac-version, men der forlyder intet fra WD om, hvad forskellen på de to udgaver er. Vores gæt er, at den medfølgende backup-software er til hhv. Windows og Mac OS X.

Western Digital kommer også lige med fem råd til backup strategien:

  1. Husk altid at sikre en kopi af dit indhold til en ekstern harddisk
  2. Automatisér dit system med backup-software, som f.eks. WD Backup
  3. Beskyt dine filer med kodeord, så du kan føle dig helt sikker overfor uvedkommende adgang
  4. Backup din backup: Det er vigtigt, at du har dine kopier gemt flere forskellige steder, både på eksterne harddiske og i skyen
  5. Test din backup regelmæssigt, for at sikre at alt er gemt
My Passport Ultra
ProduktPris
WD Grip Pack 2TB99 kr.
WD Grip Pack 1TB99 kr.
My Passport®  Ultra™ 500GB549 kr.
My Passport®  Ultra™ 1TB699 kr.
My Passport®  Ultra™ 2TB999 kr.
My Passport® for Mac® 1TB699 kr.
My Passport® for Mac® 2TB999 kr.
My Passport®  Ultra™ 3TB1.999 kr.
My Passport®  for Mac® 3TB1.999 kr.
About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?