Lynhurtig gamerlaptop fra Medion

17,3” spillemonster fra Medion imponerer med flot grafik, masser af overskud og overbevisende lydsystem

Tyske Medion kan andet og meget mere end producere maskiner, der sælges billigt i Aldi. De computere, der sælges på deres webshop, www.medionshop.dk, kan både i pris, ydelse og kvalitet sammenlignes med de laptops, der sælges af giganter som MSI, Acer og Asus.

Tech-Test har lige haft Medion Erazer X7829 til test, og den har gennem hele testen imponeret redaktionen. Den tyske elektronikgigant har ikke sparet på udstyret, den har et tidssvarende design og er en fornøjelse at spille på.

Men nu vi er ved designet, så skal vi også bemærke, at hvor vi har set en tendens til at laptops bliver tyndere og lettere, så har Medion tydeligvis besluttet at det ikke gælder for dem. Erazer X7829 er en fysisk stor laptop og den vejer godt til, næsten 4kg ryger vægten op på.

Men så har Medion også fået plads til et dvd-drev i maskinen, så det behøver du ikke tilslutte som ekstraudstyr.

Et kig på hardwaren

Inden vi gik i gang med at teste maskinen, så kiggede vi lige lidt på den hardware, den er forsynet med.

Hjertet i maskinen er en Core i7-4710MQ med en hastighed på 2,5GHz. Et fortrinligt valgt til en gamingmaskine, og med 16GB RAM er der hukommelse nok til de spil, der i dag fylder mest i computerens arbejdshukommelse.

Så er den udstyret med en 128GB SSD, hvilket sikrer en lynhurtig opstart, og det suppleres af en harddisk på 1TB, så du ikke går ned på manglende lagerpladsd når alle favoritspillene skal installeres på maskinen.

Men når vi nu snakker om en gamingcomputer, så skal vi også sikre at grafikken rent faktisk kan afvikles, og det har Medion sørget for kan ske ved at forsyne X7829 med et Nvidia GeForce GTX 870M grafikkort, der har 3 GB GDDR 5 RAM, og så er der naturligvis Nvidia Optimus-teknologi. Det betyderd at maskinen automatisk slår over på det indbyggede Intel Graphics, når der ikke skal bruges så mange grafiske hestekræfter.

Det hele vises på en skærmd der understøtter 1.920 x 1.080 i full HD, så allerede inden testen er gået i gang, var vi begejstrede. Men vi skal lige have med i tankerne, at det heller ikke er nogen billig maskine, lige over 11.000 kroner gør den til en maskine, man godt kan sætte krav til.

Holder en god hastighed

Vi installerede et par 3D FPS-spil, nu skulle vi så se om maskinen var noget værd at spille på når det kom til stykket.

Her var der så et par ting, der med det samme var tydeligt. Låget til Erazer er ikke så stabilt, som vi godt kunne ønske os. Det giver sig en anelse, hvis du ikke får fat direkte på midten, eller hvis du ikke bruger begge hænder, når du åbner det. Det er ikke, fordi vi tror, at det vil gå i stykker, men det irriterer os lidt at følelsen af robusthed får et knæk her.

Tastaturet er utroligt behageligt at arbejde på. Det har et fint anslag, og det kunne vi sagtens blive vant til at arbejde på. Det er nok en anelse klemt ved piletasterne, men det kan man sagtens vænne sig til.

Endelig skal det roses, at maskinen har en lille hældning, det gør det både behageligt at arbejde på den, en fornøjelse at se på, og så bliver ergonomien bare lidt bedre på denne konto.

Vi fyrede nu op under vores test-spil, og startede med at afvikle dem i standardtilstanden, hvilket vil sige, at der ikke var skruet op for de grafiske indstillinger, og her var vores fps helt i top i alle tre spil.

Dernæst satte vi bissen på, og insisterede på at afvikle alle spil i den højst mulige opløsning, typisk ultra high. De første spil, Hitman Absolution og Tomb Raider, blev afviklet uden problemer. Vores fps faldt fra 60 til 40 (60 er den maksimale fps i begge spil), og grafikken var rigtig flot på skærmen.

Derefter satte vi Skyrim til at spille, et spil der er kendt for at drive hastigheden ned på grafikkort. Igen her oplevede vi et fald fra 60 til 40 fps, og det i en grafik, hvor vi kunne se de enkelte græsstrå, når vi kom tæt nok på græsset.

Alt det andet

Det var en stor fornøjelse at spille på Erazer X7829, og vi valgte at betragte den som en erstatning for vores stationære gaming-computer. Den kan godt slæbes med, men det kræver en god skulder og en taske med solide bæreseler.Det ville nok være mere præcist at betragte den som slæbbar fremfor bærbar.

Der er to ting mere, vi lige skal kommentere på. Dels på skærmen, for den er udført i et materiale, der er refleksfrit, og det mærkes. Der skal ret meget til, før der kommer reflekser i skærmen, der er generende, og når du spiller i et lyst lokale og handlingen foregår i et mørkt rum, så er det ekstra skønt, at der ikke er reflekser.

Det næste, der skal bemærkes, er, at højttalersystemet er et High Def system med to højttalere og en subwoofer, og det hele er Dolby Home Theater v4-certificeret. Det kan både mærkes og høres, når du spiller på den.

Normalt vil vi gerne tilslutte eksterne højttalere, for langt de fleste laptops er udstyret med højttalere, der ikke for alvor egner sig til at gengive lyd i spil. Men det er ikke tilfældet her. Erazer X7829 giver en fantastisk lyd, og derved bliver stemningsbilledet i for eksempel Tomb Raider imponerende.

Alt i alt er det en super god oplevelse at spille på Erazer X7829, og vi kan kun give den vores varmeste anbefalinger og give den Gold-bedømmelsen.Produktinformation

Produktnavn: Erazer X7829 Producent: Medion
Medion Processor: Intel Core i7 4710HQ, 2,5GHz
Hukommelse: 16GB DDR3L Skærm: 17,3” refleksfri
Opløsning: 1.920 x 1.080 full HD
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 870M med 3GB GDDR5 RAM
Lager: 1TB harddisk, 128GB SSD
Trådløst netværk: 802.11n
Batteri: 9 celler
Porte: 1x eSATA, 3x usb 3.0, 2x usb 2.0, HDMI out, vga out, lan, multikortlæser til SD-, SDHC-, SDXC-, MMC-, MS- og MS-Pro-hukommelseskort
Dimensioner: 428 x 288 x 55 mm
Vægt: 3,8 kg
Pris: Set til kr. 11.199,-
Mere information hos Medion

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Med Erazer X7829 har Medion fremstillet en gamingcomputer, der er både lynhurtig, en fornøjelse at arbejde på, og som også har et pænt design. Den er lige lidt for tung efter vores mening, og nu om dage kunne vi godt undvære dvd-drevet, det er flere år siden vi sidste har haft brug for det.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.