Massiv produktlancering af Acer

På årets IFA viste Acer virkelig, hvad de vil med fremtiden

Acer er nok bedst kendt for deres laptops, men de har mange andre spændende produkter. Tech-Test fik en eksklusiv tur rundt på standen af deres europæiske produktchef, John Miedema, hvor han fortalte om nye produkter, designlinjer og om, hvordan Acer gerne vil opfattes.

En af de laptops, som John Miedema var meget glad for, er deres helt nye R 13, der som navnet antyder har en skærm på 13”.

”Netop 13” er en af de allermest populære skærmstørrelser. Vores brugere efterspørge dem, og vi kan se på vores markedsundersøgelser, at det er et utrolig populært format,” fortæller John Miedema.

R 13 er en af de nye typer laptops, hvor skærmen kan placeres i seks forskellige positioner, så den kan bruges som alt fra en klassisk laptop til en traditionel tablet. Det interessante er naturligvis de fire positioner mellem yderpositionerne.

Acer har udstyret R 13 med deres Acer Ezel Aero Hinge, som sikrer at den kan holde til at blive drejet til de seks forskellige positioner så ofte det skal være, og samtidig sikrer stabilitet når laptoppen bruges.

John Miedema forventer at denne laptop vil få størst popularitet blandt rejsende og unge. R 13 er en del af en familie af produkter, hvor skærmen kan drejes, og her pointerer John Miedema, at Acer har indført en ny design filosofi.

”Jeg tror på, at det er vigtigt at forbrugerne aldrig er i tvivl om, at produkter hører til i samme segment. Derfor sørger vi for, at vores produkter får et bestemt design inden for hver enkelt familie. Så du som køber aldrig er i tvivl om, at produkter hører til samme type. For eksempel Chromebooks og hybrid-laptops,” siger John Miedema.

Med de ord gik vi over til at kigge nærmere på de nye Chromebooks, som Asus har på vej. De kommer på markedet i både 11 og 13”, og han forventer, at det primært vil være skoler/undervisningsinstitutioner samt studerende, der vil investere i en laptop, der ikke har noget lagerplads at tale om.

”Til gengæld har de masser af sikkerhed. Alt, du gemmer, ligger i skyen, du lagrer aldrig lokalt. Det betyder, at hvis du mister din Chromebook i lufthavnen eller andre steder, så mister du ikke data – for de ligger jo på Googles servere. Tænd for en ny Chromebook og log ind, så kan du arbejde videre hvorfra du slap,” siger John Miedema.

Klar til gaming

Som noget nyt går Acer nu også ind på gamingmarkedet. De fremviste deres nye V90, en stor laptop, der har fået et minimalistisk design, noget som Acer mener tiltaler gameren. Der er ingen tvivl om at den næsten skriger ”hestekræfter”, når du kigger på den, og her på redaktionen glæder vi os til at kigge den efter i sømmene.

Udover de traditionelle specifikationer, så har den et par spændende teknologier indbygget. Cool Boost sikrer, at laptoppen ikke bliver for varm, når den knokler, og Dust Defender sikrer, at der ikke samler sig støv i ventilatoren. Det gør den, meget snedigt, ved at vende retningen på luften, så i stedet for at suge luft ind, så puster den luft ud, og derved puster den også eventuelt støv ud. Smart siger vi bare.

Så blev det spændende

Det sidste produkt, vi kommer til at skrive om i denne artikel, hører til i en kategori, som vi selv tror bliver en af de mest spændende at følge et næste års tid. Nemlig dem hvor skærmen kan fjernes helt fra tastaturet, de såkaldte 2-in-1 laptops. 

Acer kalder deres produkter i denne kategori for Switch, og det nyeste de har, er Switch 11, en lækker laptop med en 11,6” skærm i fuld hd, hvor du let kan tage skærmen af, så du forvandler den fra en standard laptop til en Windows-baseret tablet.

Hængslerne er magnetiske, så der er ikke noget, der skal klikke på plads. Det er let at ændre dens konfiguration, og da basen kun indeholder tastatur og porte, så mister du hverken hestekræfter eller batterilevetid, når du klikker skærmen af.

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.