
Sidst vi kiggede på RSA svindelrapport, så vi, at der var ikke mindre end 55.813 phishingangreb i juli. Men det er faldet markant her i september, hvor RSA kun har kunnet måle 33.145 phishingangreb.
Med baggrund i det tal estimerer RSA, at phishing globalt set har kostet virksomheder 282 millioner dollars i tab. Sammenholdt med julis tab på 476 millioner er det en markant tilbagegang.
Men hvor den generelle tendens har været for nedadgående, så har de amerikanske banker måttet holde hårdt for.
I august så den en stigning til hele 72 procent, og phishingsangreb mod kreditforeninger mere end fordoblede fra 5 procent til 12 procent.
Amerika stadig populær
De cyberkriminelle er stadig glade for Amerika. Således var USA stadig det land, der var mål for den største mængde phishing i august. 61 procent af alle phishingangreb blev rettet mod USA, mens Holland og Kina blev ramt af 6 procent hver i sær, og hvis vi lægger Holland, Kina, England og Canada sammen, så var de mål for 20 procent af den totale mængde phishing – der er stadig lang vej op til USA.
Kigger vi i stedet for på hvilken nationalitet mærkevarerne, som de cyberkriminelle gik efter i september, har, så står USA, England og Canada for over 40 procent af den totale mængde af phishing i august.
USA er også stadig det land, der er vært for flest cyberkriminelle, når det kommer til phishingangreb. I august var det ikke mindre end 35 procent af alle angreb, der kom fra USA, mens Kina indtager en andenplads med 13 procent. Italien er den nye højdespringer, de er gået fra at være vært for 3 procent af angrebene til at stå for 6 procent.