Medion viser musklerne frem

På den nyligt overståede gadget-messe, IFA i Berlin, fremviste tyske Medion en række spændende produkter, og nu er flere af dem på vej til Danmark

Medion

Den største nyhed fra Medion i år er nok deres gigantiske 78” buede LCD-tv med 4K-opløsning.

Navnet på skærmen er X18119, og den har en opløsning på 3.840x 2.160 pixels og er spækket med spændende teknologier. Blandt andet understøtter det DLNA, hvilket betyder, at du kan se film, musik eller billeder fra andre enheder direkte på tv’et – bare de understøtter DLNA.

Medion x18119

Har du lyst til at streame indhold fra din smartphone, tablet eller notebook, så lader det sig også gøre via tv’ets trådløse funktioner.

En af de rigtig interessant funktioner i X18119 er at det er udstyret med en triple HD-tuner, hvilket gør at det kan modtage digital tv i hd-kvalitet, via kabel eller satellit, så vel som digitalt jordbaseret tv, uden der skal bruges nogle yderligere modtagere.

Tv’et lyder spændende, men desværre er der endnu ingen planer om præcist hvornår vi eventuelt kan se dette spændende tv på Medions danske webshop. Men – man kan jo altid svinge en tur over grænsen og købe det i Tyskland, ikk’?

LTE-smartphone med muligheder

Medion fremviste også deres nye smartphone, X5020, der har en 5” fuld-hd skærm med IPS-teknologi og en octa-core processor.

Selvom Medion har smidt masser af spændende teknologi i deres nye smartphone, så bliver det ikke noget dyr mobil – prisen kommer til at ligge på 2.399 kroner.

Medin x5020

X5020 er baseret på Android 5.0 Lollipop, har Corning Gorilla Glass til at beskytte fronten og bagsiden mod ridser og stød.

Den er udstyret med en 1.5GHz Qualcomm Snapdragon 615 octa-core processor og 3GB hukommelse. Skærmen har en opløsning på 1.920 x 1.080 pixel og et 13MP kamera med blitz, autofokus og digitalt zoom på bagsiden, og et 5MP kamera på forsiden.

Medion har forsynet den med 32GB hukommelse der kan udvides med op til 128GB med et microSD eller microSDHC-hukommelseskort.

Den understøtter LTE, har en batterilevetid på op til 440 minutter ved tale og 185 timers standby tid.

Det er muligt at bruge to micro-SIM-kort i mobilen, så hvis du har to forskellige numre, måske et privat og et på arbejdet, kan du bruge begge i mobilen på samme tid.

For at sikre den bedste netværksoplevelse når du er på hjemmenettet, så understøtter den den nye trådløse standard 802.11ac.

Medion fortæller at den kan købes på medion.dk i løbet af oktober og prisen er på 2.399 kroner.

Guf for gameren

Der er også gode nyheder for gameren. Medion er nemlig klar med et par imponerende gaming laptops baseret på den nyeste hardware. Medion Erazer X7841 og X7843 er begge rettet mod den krævende gamer, og ifølge Medion er de i stand til at håndtere selv de mest ekstremt ressourcekrævende spil.

For at sikre så mange hestekræfter som muligt, har Medion udstyret de to laptops med Intel Core i7-6700HQ-processor, og de kommer med op til 32GB DDR4 SDRAM.

Den mindste af de to, hvis man ellers kan snakke om små i denne sammenhæng, er forsynet med et Nvidia GeForce GTX 970M der har 3GB DDR5 hukommelse. Den store model har et Nvidia GeForce GTX 980M med enten 4 eller 8GB GDDR5 hukommelse.

Medion x7841

Lyden sikrer Medion gennem to Onkyo-højttalere og en ditto subwoofer, og den 17,3” store skærm er baseret på IPS-teknologien.

Begge kan forsynes med to 2,5” HDD eller SSHD med en samlet kapacitet på op til 3TB, og så kan de begge forsynes med op til 2 SSD’er med op til 512GB.

De to laptops skulle dukke op i medion.dk i starten af 2016, men endnu her prisen ikke oplyst.

Super slank laptop

Den sidste af de større nyheder fra Medion er en slank og elegant laptop, som ikke alene har den nyeste 6. generation processor fra Intel, den er også udstyret med et lynhurtigt SSD.

Medion S301

Laptoppen er blot 18mm tyk og har en vægt på 1,5kg, og Medion lover en batterilevetid på ikke mindre end 7 timer.

Dermed bliver Medion S3401 en oplagt kandidat som en transportable arbejdskammerat.

SSD’et er på 512GB og den har en traditionel harddisk på 1TB, så der er masser af plads.

Den understøtter den nye trådløse netværksstandard 802.11ac og har fået den helt nye usb Type-C-port.

Her kender vi så heller ikke prisen, men Medion fortæller, at den kan købes på medion.dk fra november.

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?